POPOVIČ PRIČAKUJE PREBOJ V PARLAMENT: Na mandatarskem mestu bi najraje videl sebe, pogovarjal bi se tako z Janšo kot Golobom

Koper

Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo se v svojem programu med drugim zavzema za digitalizacijo Slovenije, "vrnitev demokracije" in posodobitev gospodarstva. Kot je na novinarski konferenci izpostavil prvak liste Boris Popovič, so prepričani tudi, da Slovenija potrebuje resno zdravstveno, šolsko, finančno in pokojninsko reformo.

Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo je po Popovičevih besedah nova sredinska stranka v političnem prostoru, ki zna in zmore uresničiti povezovalni program "s ciljem učinkovite pravne in demokratične države, kjer bo vsak posameznik lahko uresničil svoje talente, vizije in sanje o lastni prihodnosti".

Program po njegovih besedah temelji na konkretnih željah in potrebah mladih, podjetnih, inovativnih Slovenk in Slovencev, ki bi spet radi postali ponosni na svojo domovino.

Prodaja vodnega topa kot simbolično dejanje vrnitve demokracije v državo

Med ključnimi točkami programa liste navajajo vrnitev demokracije v državo. Prvi, simbolični korak v to smer bi po Popovičevih besedah storili s takojšnjo prodajo vodnega topa.

Sicer pa se bodo zavzemali tudi za zagotovitev poštenih volitev, ki bodo odražale resnično voljo volivcev, kar bi dosegli z uvedbo e-volitev.

Med prioritetami programa Popovič navaja še posodobitev gospodarstva, Slovenija pa mora, kot je prepričan, postati ena vodilnih razvojnih držav. Zato se bodo zavzemali tudi za privabljanje tujih visokotehnoloških podjetij v državo, Slovenija pa bo po njegovih besedah postala kripto prestolnica sveta.

Kot še opozarja Popovič, v Sloveniji vlada davčno neprijazno okolje, zato se bodo zavzemali za nižanje davkov. Ob tem bi z ugodnostmi podpirali tudi mlade samozaposlene, država bi mlade ob samozaposlitvi prvi dve leti oprostila plačila vseh prispevkov, nadaljnji dve leti pa polovice vseh prispevkov. Dolgoročno se bodo zavzemali tudi za uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka.

V programu med drugim napovedujejo še zavzemanje za gradnjo tretje razvojne osi in hitre dvotirne železnice, lastniška neprofitna stanovanja brez pologa, skrajšanje čakalnih vrst v zdravstvu, vitko e-upravo, razvoj 5-zvezdičnega turizma z visoko dodano vrednostjo, normalizacijo dohodninske lestvice, razvinjetenje turističnih povezav ter pošteno in učinkovito pravno državo.

Popovič ni zadovoljen ne z aktualno vlado ne z njenimi predhodnicami

Popovič sicer poudarja, da se na volitve podaja, ker ni zadovoljen z aktualno vlado, podobno kot tudi ni bil zadovoljen s predhodnimi. Nekdanji koprski župan je prepričan, da ga njegova pretekla politična kariera na poti do prestopa parlamentarnega praga ne bo ovirala.

Na volitvah pričakuje rezultat, ki bo listo pripeljal v parlament. Kot še odgovarja, bi na mandatarskem mestu najraje videl sebe, a poudarja, da bodo končno odločitev sprejeli volivci. Zatrjuje pa, da se je, kljub temu, da gre za dve skrajni politični opciji, ki mu nista blizu, po volitvah pripravljen pogovarjati tako z aktualnim premierjem Janezom Janšo kot tudi s predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Turbo |  01 .04. 2022 ob  21: 57
Popo tebi smo se vedno klanjali in še naprej se bomo če boš zmagal volitve. To napiši Draško :)))))
manemebasat |  01 .04. 2022 ob  20: 21
Digitalizacija je sovraznik demokracije
Caput Histriae |  01 .04. 2022 ob  09: 45
"Program po njegovih besedah temelji na konkretnih željah in potrebah mladih, podjetnih, inovativnih Slovenk in Slovencev...", od kdaj pa ti koga poslušaš kaj si želi, ali je po tvoje ali pa je po tvoje!?!?!
frikofrkic |  31 .03. 2022 ob  19: 03
1. aprila bom prebral še enkrat, bo bolj razumljivo kam cilja :)
pinkopalinko |  31 .03. 2022 ob  14: 04
10
brez veze bti PV v eni majhni zabačeni državici. Kmalu se bo izpraznil stolček v kremlju. Naj raje poskusi tam, sovjetske metode obstanka na oblasti je že dodobra izpilil, samo še novičok naj se navadi uporabljati, pa na rdeč gumb pritiskati.
Ištrijan |  31 .03. 2022 ob  13: 43
17
POPOVIČ PRIČAKUJE PREBOJ V PARLAMENT: Na mandatarskem mestu bi najraje videl sebe

Človek je že v naprednem stadiju delirijev....
vseved |  31 .03. 2022 ob  11: 35
23
Sanjala svinja o koruzi!
JKDWingChun |  31 .03. 2022 ob  11: 14
27
Ko bi ta jape vedu kako zelo je antipaticen in zoprn potem se nebi vec pojavljal pred kamerami! Hujsi je kot driska ki te matra in matra