POPOLNA PREPOVED OBISKOV: V izolski bolnišnici porast respiratornih obolenj, v ljubljanskem UKC razsaja gripa

Izola

V Splošni bolnišnici Izola (SBI) so zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami do preklica prepovedali obiske na vseh bolnišničnih oddelkih, so danes sporočili iz SBI.


 

Prav zaradi širjenja respiratornih obolenj so, tako kot še v marsikateri zdravstveni ustanovi po državi, v izolski bolnišnici že prejšnjo sredo obiske močno omejili, in sicer so bili obiski že prepovedani v vseh enotah intenzivne terapije, medtem ko so na ostalih oddelkih tedaj obiske omejili na eno zdravo osebo.

V Ljubljani zaradi naraščanja primerov gripe popolna prepoved obiskov

Zaradi naraščanja primerov gripe pri hospitaliziranih bolnikih na oddelku za nefrologijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana velja popolna prepoved obiskov. Na drugih oddelkih in klinikah ljubljanskega UKC pa so obiski omejeni.
 
Na Kirurški kliniki so zaradi povečanega pojava respiratornih okužb omejili obiske na eno zdravo osebo med 14. in 15. uro. Bolnika lahko ob poostrenih higienskih ukrepih za največ pol ure obišče ena zdrava oseba. Obiskovalci naj se pred obiskom zglasijo pri nadzorni medicinski sestri oddelka, kjer bodo dobili navodila o možnosti obiska, so sporočili iz UKC.

Fotografija je simbolična.

V ljubljanski porodnišnici velja omejitev obiska na zdravega partnerja za eno uro. Na oddelku za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov pa je dovoljen obisk le zdravima staršema nedonošenčka. Na Pediatrični kliniki in ostalih otroških oddelkih UKC je ob otroku lahko en starš, v času obiskov med 15. in 16. uro pa ena zdrava odrasla oseba za največ pol ure.

Za druge klinike UKC Ljubljana velja omejitev obiskov na eno zdravo osebo za največ pol ure v času obiskov med 15. in 16. uro. Kot so še sporočili, za obiskovalce UKC Ljubljana velja pravilo, da svojca lahko obišče le zdrava oseba ob doslednem upoštevanju higienskih ukrepov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija