DEL DRŽAVE ŽE ZAJELO HUJŠE NEURJE: Za vsa območja, razen jugozahoda, izdano oranžno opozorilo! (FOTO)

Slovenija

Dele Koroške, Štajerske in Gorenjske je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline, z območja Slovenj Gradca, Kamnika, Lukovice, Braslovč in Slovenske Bistrice. Aktiviranih je več gasilskih društev.

Grafika, ki prikazuje, kdaj naj bi nevihte zajele Primorsko. 

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju še vedno zaprta zaradi plazu pri Fali, županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak pa je sporočila, da je zaradi plazu trenutno neprevozna cesta Črna-Sleme.

Nevihtno dogajanje se trenutno pomika proti jugovzhodu in vzhodu države, močno neurje je trenutno na širšem območju Novega mesta. Je pa sicer agencija za okolje za vsa območja države, razen za jugozahod, za danes izdala oranžno vremensko opozorilo. Kot opozarja, so še zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

Ponekod po Sloveniji so se ponovno razbesnelo neurja. Takšna toča je padala jugovzhodno od Ljubljane, v kraju Šentpavel. Eva Medved, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 16. junij 2022

Po podatkih Agencije RS za okolje je ob večjih nevihtnih celicah severno od Dravograda možen pojav toče, močnih sunkov vetra in nalivov. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Nevihte se sicer gibljejo v smeri proti jugu.

Temperatura večine rek je bila zjutraj med 9 in 21 stopinj Celzija, Blejsko jezero ima 21, Bohinjsko dobrih 19 stopinj. Temperatura morja v Kopru je bila nekaj manj kot 23 stopinj Celzija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija