POPLAVLJENA ISTRA, V DALMACIJI 8-METRSKI VALOVI: Prevračalo motorje in skuterje, prekinjene povezave z otoki (FOTO, VIDEO)

Istra

Zaradi močnega zahodnega vetra in plimovanja je poplavilo obalo v Rovinju in Poreču, danes poročajo hrvaški mediji. Na morju na območju Dubrovnika pa so danes zabeležili valove v višini tudi do 8,5 metra, medtem ko je na območju Reke najvišji val dosegel približno 1,3 metra, so potrdili v hrvaškem hidrografskem inštitutu.

Hrvaško Istro je v petek zajelo jesensko vreme z občutno nižjimi temperaturami kot doslej, obilnim deževjem, grmenjem in vetrom.

Visoki valovi so danes poplavili parkirišče ob obali v Rovinju, morje je prevračalo parkirane motorje in skuterje, poroča puljski časnik Glas Istre na svoji spletni strani. Nekateri očividci iz Rovinja in Poreča so na Twitterju objavili videoposnetke, na katerih je videti poplavljeno obalo v teh dveh priljubljenih hrvaških turističnih mestih.

Na območju Dubrovnika so bili minulo noč visoki valovi, najvišji med njimi so dosegli 8,5 metrov, je za regionalno televizijo N1 povedal Srđan Čupić iz hrvaškega hidrografskega inštituta. Doslej najvišje valove so na območju Dubrovnika zabeležili novembra lani, ko so presegli 10,8 metra.

V večjem delu Hrvaške je minulo noč močno deževalo, posebej ob obali. Zaradi neurja so zaprte številne ladijske povezave s hrvaškimi otoki. Težave so tudi v cestnem prometu zaradi vode na cestiščih, ki je posledica občasnih nalivov, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija