POOSTREN NADZOR NAD NEZAKONITIM POŠILJANJEM ODPADKOV: Koprski policisti so pregledali 38 vozil (FOTO)

Kronika

Poostreni nadzor nad čezmejnim pošiljanjem odpadkov v cestnem prometu, izveden v sredo na avtocestnem počivališču Povir v smeri Ljubljane, ni odkril kršitev okoljskih predpisov, so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper. Je pa bilo zaznanih 12 kršitev cestnoprometnih predpisov ter ena kršitev zakona o tujcih, so dodali.

V nadzoru je bilo pregledanih 38 motornih vozil, od tega 19 tovornih vozil, ki so prevažala odpadke. Pri tem je bila temeljito preverjena vsa dokumentacija, ki je spremljala tovor, dokumenti voznikov in vozil ter opravljen pregled tovora.

Med kršitvami cestnoprometnih predpisov so izvajalci nadzora največkrat naleteli na pretežko vozilo, neuporabo luči ali varnostnega pasu ter druge manjše prekrške. Zaznali so tudi eno kršitev zakona o tujcih.

Odpadki, ki so bili naloženi na kontroliranih tovornih vozilih, izvirajo večinoma iz Italije in so namenjeni v države srednje in vzhodne Evrope (Madžarska, Avstrija, Hrvaška, Poljska) ter Slovenijo. Večinoma so prevažali odpadke za gorivo cementarn (RDF), odpadni papir, kovine, mulj iz papirniške industrije, mehansko obdelane odpadke, lesne odpadke, v enem primeru tudi odpadne akumulatorje.

Organizatorji prevoza so bili italijanska, madžarska in slovenska podjetja, prevozniki pa slovenska, hrvaška in madžarska transportna podjetja, navajajo v PU Koper.

V poostrenem nadzoru so sicer sodelovali kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper, policijski inšpektor sektorja uniformirane policije PU Koper, policisti postaje prometne policije PU Koper, policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Koper, specializirane enote za nadzor prometa Generalne policijske uprave, inšpektorji Inšpektorata RS za okolje in prostor ter uslužbenci Finančne uprave RS.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija