POOSTREN NADZOR NAD JADRALNIMI PADALCI: Kaj so ugotovili policisti in nadzorniki agencije za civilno letalstvo?

Slovenija

Policisti ter letalski nadzorniki in nadzorniki agencije za civilno letalstvo so v nedeljo na pristajalnih mestih za jadralne padalce in jadralne zmajarje na območju Ajdovščine, Nove Gorice in Bovca opravili skupni nadzor padalcev in zmajarjev. V 32 nadzorih niso ugotovili kršitev, novo kontrolo načrtujejo v avgustu ali septembru.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, so preverjali spoštovanje določb uredbe o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu, ki med drugim določa pogoje za izdelavo, uporabo in vzdrževanje jadralnih zmajev ter padal, pa tudi pogoje, ki jih mora izpolnjevati pilot.

Nadzor so opravili na pristajalnih mestih v Dolgi Poljani pod vasjo Budanje v ajdovski občini in na območju pristajališča Lijak-Šmihel v novogoriški občini. Pri 12 jadralnih padalcih ob pregledu dokumentacije in preizkusu alkoholiziranosti niso ugotovili kršitev.

Prav tako kršitev niso ugotovili bovški policisti in letalska nadzornika na letališču Bovec in na območju Kobarida v bližini bencinskega servisa, kjer so obravnavali 20 jadralnih padalcev.

Predstavniki policije in agencije za civilno letalstvo so skupno sodelovanje ocenili kot pozitivno. Podobne nadzore bodo policisti z območja PU Nova Gorica in agencije za civilno letalstvo izvedli predvidoma v drugi polovici avgusta oziroma v prvi polovici septembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija