POOSTREN NADZOR NA KOPRSKEM: Ustavili 33 motoristov in ugotovili deset kršitev

Kronika

Policisti so v nedeljo popoldne na območju Policijske uprave Koper poostreno nadzirali voznike motornih koles in mopedov. Ustavili so jih 33 in ugotovili deset kršitev cestnoprometnih predpisov. Najpogostejša je bila vožnja brez čelade.

Koprski policisti so v sporočilu za javnost danes zapisali, da od v nedeljo ustavljenih 33 motoristov pet voznikov, pa tudi en potnik med vožnjo ni uporabljalo varnostne čelade, trije vozniki pa so prekoračili dovoljeno hitrost. Policisti so odredili tudi 20 alkotestov in pri enem vozniku mopeda ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligrama alkohola. Zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, so še sporočili s koprske policijske uprave.

V prometni nesreči blizu naselja Žaga na Bovškem pa se je lažje poškodoval 67-letni motorist. Na regionalni cesti med Srpenico in vasjo Žaga v občini Bovec je trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 39-letnik. Nesrečo je povzročil motorist, saj je prehiteval voznika, ki je že nakazal, da bo zavil s ceste levo. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval, policisti pa so mu izdali še plačilni nalog, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija