POOSTREN NADZOR AVTOBUSOV IN TOVORNJAKOV NA FERNETIČIH: Bolgara pripeljali pred koprsko sodišče (FOTO)

Kronika

Policisti so v minulem tednu, med 19. in 25. julijem, na slovenskih cestah izvedli akcijo Trucks & Bus. V njej so preverili 5.678 voznikov tovornih vozil in 366 voznikov avtobusov. Ugotovili so 698 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih tovornih vozil in 17 kršitev pri voznikih avtobusov. Najpogostejše kršitve so bile povezane z neuporabo varnostnega pasu, prekoračitvijo hitrosti, preobremenjenostjo vozila in nepravilno zavarovanim tovorom. Nadzor je potekal tudi na območju Policijske uprave (PU) Koper. Kaj je pokazal?

Policistom PU Koper se je pri poostrenem nadzoru Trucks & Bus pridružila tudi patrulja varnostnih organov iz Trsta, izvedli pa so jo na platoju bivšega mejnega prehoda Fernetiči.

V poostrenem nadzoru so kontrolirali več tovornih vozil. Med drugim so ugotovili dve kršitvi obveznega počitka in odmora, kršitev delovanja tahografa, nepravilno zavarovan tovor, eno vozilo so izločili iz prometa, enemu pa so prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Poleg tega so policisti pri državljanu Bolgarije ugotovili prekršek vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, voznik pa priveden na sodišče v Koper.

V akciji so sodelovali tudi inšpektorji IRSI in delavci finančne uprave. Prvi so kontrolirali štiri vozila in v postopku izrekli štiri opozorila, delavci Fursa pa so ugotovili tri kršitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija