PONUDBA, KI BI LAHKO PREPREČILA VOJNO V UKRAJINI, A JO JE ZELENSKI ZAVRNIL: To so bili pogoji (FOTO)

Svet

V javnost so prišle podrobnosti ponudbe, ki bi lahko preprečila vojno v Ukrajini, vendar naj bi jo ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zavrnil. Nanj se je z določenimi pogoji obrnil eden od evropskih voditeljev. Kaj je predlagal oziroma zahteval?

Wall Street Journal je objavil podatke, da je nemški kancler Olaf Scholz 19. februarja letos poklical ukrajinskega predsednika Zelenskega, z namenom, da se prepreči začetek vojne v Ukrajini.

Scholz naj bi Zelenskemu dejal, da bi bilo dobro, da Kijev razglasi nevtralnost v sklopu širšega dogovora o evropski varnosti med Zahodom in Rusijo, poleg tega pa se morajo odpovedati tudi svojim željam po vstopu v Nato.

Wall Street Journal ob tem še navaja, da bi morala omenjeni sporazum podpisati tudi ruski predsednik Vladimir Putin in ameriški predsednik Joe Biden, ki bi na ta način zagotovila varnost Ukrajine.

Zelenski naj bi, domnevno, pogoje zavrnil rekoč, da "ne more verjeti" Putinu, da se bo držal takšnega dogovora in da si večina Ukrajincev želi, da njihova država vstopi v zvezo Nato.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  07 .04. 2022 ob  09: 31
-8
@anton.
Joj , a spet s to Kubo.
Jaz bi prej izbral vojaški udar v Čileu leta 1973, kjer so Ameriške obveščevalne službe pomagale Pinocheju in njegovi nacistični hunti.
Sledili so mnižični poboji in izginotje več tisoč nedolžnih ljudi.
V Ukrajini pa hvalabogu ni nobenega Pinocheja, ampak žal je Putin tako krvoločen,da pošilja svojo hunto pobijat nedolžne ljudi.

štupido |  07 .04. 2022 ob  06: 41
Stiv Rivs ja ti si štronco
anton |  06 .04. 2022 ob  22: 48
@Stiv Rivs
... pisalo se je leto 1962, vsaka podobnost z rusijo in ukrajino je ...
"Kubanska kriza (tudi Karibska kriza; rusko Карибский кризис) je naziv za politični spor med Sovjetsko zvezo in ZDA leta 1962. Začela se je, ko je ameriško vodstvo izvedelo, da na Kubi skrivaj nameščajo sovjetske rakete z jedrskimi konicami, ki bi lahko dosegle Združene države Amerike. Predsednik Kennedy je poslal okrepitve v ameriško pomorsko oporišče Guantanamo in 22. oktobra 1962 od sovjetskega partijskega voditelja Nikite Hruščova in kubanskega predsednika Fidela Castra zahteval, da naj prenehajo z nameščanjem raket ter odstranijo raketna oporišča."
Stiv Rivs |  06 .04. 2022 ob  22: 35
-8
Bogi Putinovi fani.
Putin je leta pred okupacijo govoril o tem, da se ne strinja s širjenjem NATA na vzhod.
ZDA so tedne pred okupacijo svarile pred Putinovo okupacijo.
Putinova banda je ves čas to zanikala.
Nato so čez noč začeli ta neskončni masaker.
In sedaj naj bi bil Zelenski kriv za okupacijo Ukrajine zato, ker ni bil podložen Putinov vazal.
Po tej logiki bi bila Madžarska edina evropska država, ki je vredna Putinovega spoštovanja in vsi ostali smo neki štroncoti.
Po vsem tem , kar prihaja na dan lahko z 100% gotovostjo govorimo o masakru, genocidu.
Vsaka čast Zelenskemu in ukrajinskemu narodu, ki nista nasedla novi Putinovi potegavščini.
anton |  06 .04. 2022 ob  20: 11
15
Wall Street Journal je objavil podatke, da je nemški kancler Olaf Scholz 19. februarja letos poklical ukrajinskega predsednika Zelenskega, z namenom, da se prepreči začetek vojne v Ukrajini.

Scholz naj bi Zelenskemu dejal, da bi bilo dobro, da Kijev razglasi nevtralnost v sklopu širšega dogovora o evropski varnosti med Zahodom in Rusijo, poleg tega pa se morajo odpovedati tudi svojim željam po vstopu v Nato.

... iz zgornjih dveh citatov v članku je razvidno, da bi se vojni lahko izognili ... zahteve rusije niso bile nesprejemljive, verjetno se bo prava resnica pokazala v prihodnosti ..., žal, bi se vsaki žrtvi te vojne lahko izognili, če bi tudi amerika in predstavniki nata poklicali "zelenskija" in mu svetovali, da naj sprejme predlog, vsaj moje mnenje je takšno ...
vseved |  06 .04. 2022 ob  19: 32
Vsaka medalja ima dve strani!
kokodek |  06 .04. 2022 ob  17: 56
ubogi narod s takim predsednikom. ni pa to nobeno opravičilo za vojno. na žalost je takih voditeljev veliko naokoli in ga imamo tudi doma
Istriano |  06 .04. 2022 ob  16: 29
Se ne imenuje zastonj Zelenski. Je gušter ni kaj.