PONOVNO JIH JE ZALILA DEROČA VODA: Bralec pravi, da nihče noče slišati njihov klic na pomoč (FOTO, VIDEO)

Koper

V zadnjem obdobju smo v Sloveniji priča ekstremnemu vremenu, ko se po večjem delu države čez dan vrstijo neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Škoda, ki jo povzroči takšno vreme, pa je običajno zelo velika. Močnim nalivom smo bili v slovenski Istri priča tudi danes popoldan, po napovedih ARSO, ki je za celotno državo izdal opozorilo, naj bi se takšno vreme nadaljevalo vse do petka zvečer. Posledice današnjega močnega naliva so občutili nekateri prebivalci, ki živijo ob tripasovnici proti Šmarjam, nad Paderno, saj jim je voda zalila pritličje hiše, dvorišče pa je polno blata. Dobesedno so ostali odrezani od sveta.

Po današnjem popoldanskem nalivu se je na nas obrnil bralec, ki stanuje nad Paderno ob tripasovnici proti Šmarjam, ki nam je povedal, da se s posledicami neurij soočajo že vse od rekonstrukcije tripasovnice: "Ko so rekonstruirali to cesto, so odvodnjavanje meteorne vode speljali v jaške, ki so jih združili v eno cev ter jo speljali na njive. Ta voda pa sedaj dere proti nam. Danes nam je zalilo pol pritličja hiše, dvorišče pa je polno blata. Dobesedno smo v živem blatu. Deroča voda ob dosedanjih neurjih nam je poškodovala tudi starinsko škarfo, zaradi česar imamo polno kamna na dvorišču. Stanje okrog hiše po neurjih pa je takšno, da zaradi tega ne moremo v službo in šolo. Kot da smo odrezani od sveta."

Pojasnil nam je, da se je to zgodilo že večkrat in da se je obrnil že tudi na Sklad kmetijskih zemljišč, Direkcijo RS za ceste in še nekatere pristojne službe. "Nekateri so rekli, da bo, spet drugi pa o tem nočejo nič slišati. Že dve leti. Katastrofa," nam je potarnal.

Poudaril je še, da ni glavni razlog v naravi oz. ekstremnem vremenu, temveč v malomarnosti. Nihče noče slišati njihov klic na pomoč. Boji se, da bi nekega dne ostali brez hiše.

"Tudi gasilci ne pridejo. Ostajam sam s krampom, lopato in karjolo", je še povedal in dodal, da enostavno ne more več. Skrbi ga tudi, kako bo ponoči, saj napoved ni kaj preveč obetavna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  01 .06. 2024 ob  09: 30
Državo naša regija ne zanima... Važno, da so si oni zrihtali dvopasovnico do meje na Hrvaško in za drugo jih boli đoni... Mi smo zadnji na spisku... Od vedno
Martin Kacur |  31 .05. 2024 ob  07: 40
20
Ma župan, pa ne samo ta, pojma nima kaj spada v občino Koper. En dan naj se vsede v kamijon od rižanskega, da sploh vidi koliko družin in kje nima niti vode.
Cazzimperio  |  31 .05. 2024 ob  07: 25
14
Važno, da župan sadi vikende po kopru