PONOS PRIMORSKE: To so naši najboljši športniki leta 2018 (FOTO)

Slovenija

V Gorici so izbrali najboljše primorske športnike za leto 2018. To so postali jadralki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol, pri moških je naslov pripadel kanuistu Luki Božiču, za najboljšo primorsko ekipo pa so bili izbrani košarkarji Sixta Primorske.

Naj športniki leta 2018: Goran Jagodnik (priznanje je prevzel v imenu KK Sixt Primorska), Veronika Macarol in Tina Mrak ter Luka Božič

Regionalni RTV center Koper-Capodistria, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so že 35. leto zaporedoma pripravili izbor najboljših primorskih športnikov.

Tina Mrak in Veronika Macarol

Najboljše so izbrali športni novinarji zgoraj omenjenih medijev in športnih organizacij. Med dekleti sta slavili jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta odlično nastopili na evropskem prvenstvu v Bolgariji in si že drugič priborili naslov prvakinj. Članici portoroškega Pirata sta bili odlični tudi na svetovnem prvenstvu v danskem Aarhusu, Sloveniji sta prijadrali olimpijsko normo v razredu 470, ambiciozni šampionki imata tudi v Tokiu 2020 visoke načrte.

Luka Božič

V moški konkurenci je slavil kanuist Soških elektrarn Luka Božič, ki je po slovesu od dvojca s Sašom Taljatom pod vodstvom Boruta Javornika uspešno zaveslal v enojcu in prvič v karieri dobil slalomsko tekmo svetovnega pokala. V skupnem seštevku je pokalno sezono zaključil na drugem mestu. Na svetovnem prvenstvu je bil član srebrnega moštva. Božič samozavestno vstopa v leto 2019, ki prinaša boj za nacionalne kvote za olimpijske igre.

Desno: Goran Jagodnik

Ekipno lovoriko so si prislužili košarkarji Sixta Primorske. V klubsko vitrino so postavili dve lovoriki; z zmago v finalu proti Šenčurju so postali pokalni prvaki, z zmago proti Olimpiji so osvojili superpokal. Pri preboju v elitno skupino regionalne košarkarske lige ABA jih je v finalu ustavila Krka. V tej sezoni jim gre odlično, saj prepričljivo vodijo v drugi regionalni ligi, prav tako so na vrhu v državnem prvenstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija