PONOČI ODSTRANIL KOMARNIK IN VLOMIL V STANOVANJE: Še preden je moral zbežati, si je nagrabil te vredne predmete

Kronika

Neznani storilec je v petek okoli 5. ure prišel do stanovanja v Žusterni, kjer je odstranil komarnik in vstopil v notranjost stanovanja. Pri tem je zbudil oškodovanko, ki je storilca prepodila. Policisti so ugotovili, da je neznanec iz notranjosti stanovanja ukradel dvoje sončnih očal in s tem lastnico oškodoval za 70 evrov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v skupno 191 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 769 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri z lažjimi telesnimi poškodbami in eno prometno nesrečo, pri kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali deset tatvin, tri poškodovanja tuje lastnine, vlom, nasilje v družini ter dve kaznivi dejanji grožnje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 24 primerih, od tega devetkrat v zasebnem prostoru in 15 primerih na javnem kraju.

V petek preko noči je neznani storilec v avtokampu Lucija iz šotora ukradel torbo, v kateri je imela 19-letna Šoštanjčanka oblačila, ročno uro in denar. Škode je za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V soboto tekom dneva je na Debelem rtiču neznani storilec ukradel motorno kolo Aprilia Leonardo 300, modre barve, reg. št. CY 31058 (I). S tem je državljana Italije oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Iz PU Koper poročajo tudi o več primerov vožnje pod vplivom alkohola 

V Sežani so policisti v soboto ob 2.20 ustavili 56-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,74 mg/l. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje. Izolski policisti so v soboto ob 21.15 ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je namreč pokazal rezultat 0,86 mg/l. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. V obeh primerih bo zoper voznika sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Zabeležili tudi več primerov vožnje brez vozniškega dovoljenja 

Postojnski policisti so v soboto ob 22.18 v Pivki ustavili 43-letnika, ki je vozil osebni avtomobil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Ob 23.22 je na mejni prehod Sečovlje pripeljal 32-letni moški, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Obe vozili sta bili zaseženi, vložen je bil obdolžilni predlog zoper oba voznika.

V nedeljo ob 0.22 so policisti v Ilirski Bistrici 28-letniku zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Tudi ta konec tedna ni minil brez ilegalnih migracij 

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od petka, 2. julija, do ponedeljka, 5. julija, do 06.00, obravnavali 95 ilegalnih prebežnikov. V petek so policisti skupno prijeli 45 ilegalnih prebežnikov; pri Kozini so prijeli 15 državljanov Afganistana; v Kortinah enega državljana Pakistana; v Hrpeljah enega državljana Afganistana; na Kastelcu enega državljana Afganistana; pri Tubljah pa štiri mladoletne državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil. Pri Brežcu so obravnavali devet državljanov Afganistana, dva državljana Pakistana in enega državljana Nepala; med Kozino in Klancem pa nato še sedem državljanov Afganistana, enega državljana Pakistana, enega državljana Irana, enega državljana Indije in enega državljana Mjanmara. Vsi, razen štirih Afganistancev, ki so zaprosili za azil, so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti skupno prijeli 13 ilegalnih prebežnikov; Pri Brežcu sta bila prijeta dva državljana Irana; pri Ospu šest državljanov Afganistana; pri Obrovu dva državljana Kosova in en državljan Albanije; pri Rakitovcu dva državljana Sirije. Osebe so bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti skupno prijeli 14 ilegalnih prebežnikov; Pri Kastelcu so prijeli enega državljana Pakistana; v Podgorju štiri državljane Irana in kasneje še štiri državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil; v Pregari pa še pet državljanov Kosova. Štirje državljani Afganistana so bili nastanjeni v azilni dom, ostali bodo vračani hrvaškim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija