POMORSKA POLICIJSKA PATRULJA ODHITELA NA POMOČ: Kranjčan je bil v velikih bolečinah

Koper

V petek zjutraj, okoli 8.40, so bili aktivirani policisti Postaje pomorske policije. 58-letnega moškega iz Kranja je namreč pičila riba - pajek. Ker je imel močne bolečine, je nujno potreboval pomoč, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

58-letni Kranjčan je lovil ribe med Piranom in Italijo. Na trnek je ujel tudi morskega pajka, ga prijel v roko, ta pa ga je ob tem s svojimi strupenimi bodicami zbodel v prst. Vbod strupene ribe je ribiču povzročil hude bolečine, zato je njegov prijatelj na pomoč poklical policijo. Policisti Postaje pomorske policije so ga s čolnom prepeljali v izolsko marino, kjer so ga prevzeli reševalci in ga prepeljali v izolsko bolnišnico, so o dogodku povedali na Policijski upravi Koper. 

Morski pajek, sicer užitna riba, ima na telesu posebne strupene mešičke, s katerimi lahko vbrizga strup v telo žrtve. Ta ob vbodu čuti hude bolečine, ki lahko povzročijo bruhanje, v hudih primerih pa tudi mišično paralizo ali smrt. Poznamo kar štiri vrste te strupene ribe, ki jo poimenujemo tudi morski zmaj. Spada med najbolj strupene v Jadranskem morju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  26 .07. 2021 ob  15: 55
Pred leti me je pičil pajek na Debelem rtiču. Lahko potrdim, da je vse prej kot prijetno. Bolečina je huda, tako za "forešte" kot je bila zame, kot domačina. Pika ne privoščim nikomur!
Marko |  26 .07. 2021 ob  14: 39
Lahko bi zraven napisali , kje jo se staknil in na kakšen način. Ali to pomeni da greš na plažo v Žusterno in ne piči pajek?
Ištrijan |  26 .07. 2021 ob  13: 15
ko še ribe dobro vejo na kogas se morajo spravit

#forešti!