POMEMBEN MEJNIK: ChatGPT lahko odslej podatke išče neposredno na internetu

Svet

Platforma umetne inteligence ChatGPT lahko odslej podatke išče neposredno na internetu in tako izbira najnovejše informacije v realnem času, je v sredo sporočilo podjetje OpenAI, ki je platformo ustvarilo. Gre za pomemben mejnik, saj je ChatGPT doslej deloval na podlagi obsežne podatkovne zbirke, ki pa ni vsebovala informacij po avgustu 2021.

"ChatGPT lahko zdaj brska po internetu in vam zagotavlja aktualne in verodostojne informacije, opremljene z neposrednimi povezavami do virov," je v objavi na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisalo podjetje OpenAI in dodalo, da program ni več omejen na podatke pred septembrom 2021.

Ob tem so pojasnili, da bo najnovejša funkcija spletnim mestom omogočila nadzor nad tem, kako ChatGPT komunicira z njimi. OpenAI je sicer posodobitev za svoje plačljive naročnike uvedel že junija, vendar jo je začasno umaknil, potem ko je uporabnikom uspelo zaobiti t. i. plačilne zidove na spletnih vsebinah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najnovejša funkcija, imenovana Brskaj z Bingom (Browse with Bing), je za zdaj prav tako rezervirana za uporabnike, ki za storitve ChatGPT plačujejo. Vendar pa bo kmalu na voljo vsem, je podjetje še zapisalo na omrežju X.

Bing je ime spletnega brskalnika podjetja Microsoft, ki kot partner OpenAI sicer že ponuja klepetalnega robota Bing Chat. Ta je podoben pogovornemu robotu Bard podjetja Google, ki je v EU na voljo od julija letos.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  29 .09. 2023 ob  11: 41
BOBU BOB

Jasmina Mešić, koordinatorka programa Varni na internetu: "Danes spletne nevarnosti prevzemajo vedno bolj človeško podobo, spletni goljufi uporabljajo sociološke metode. Skupni imenovalec spletnih prevar je postala manipulacija s človeškimi čustvi."
Ponedeljek, 5. marec 2012
vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Pri uporabi socialnih omrežij bi bila smiselna regulativa. Ne moremo od staršev pričakovati, da bodo vedno vse zmogli in znali čisto sami. Kot pri cigaretah - bolje, da se mladim sploh ne prodajajo."
Nina Šenica, pedopsihiatrinja
Torek, 05. junij 2023
vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Res je, da več glav več ve, ampak v primeru družbenih omrežij to ni nujno res. Več glav lahko pogosto naredi samo večjo zmedo v glavah ljudi."
Dr. Dan Podjed, antropolog
Četrtek, 27. julij 2023
vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Življenje mladih poteka bolj kot ne na spletu, temu se daje tudi pomen. Vemo pa, kaj je vzor tam. Osemurni delovnik in odgovorna služba, to zagotovo ni med sporočili na spletu."
Špela Zorec, psihologinja in podjetnica
Ponedeljek, 11.september 2023
vecer.com/bob-dneva

MISEL DNEVA

Resnični znak inteligence ni znanje, pač pa domišljija.
Albert Einstein

Največja nevarnost umetne inteligence je, da ljudje prezgodaj sklepajo, da jo razumejo.
Eliezer Yudkowsky
kanarin |  29 .09. 2023 ob  08: 34
Ne bo držalo, sem ravnokar probal, pa še vedno ne zna pridobivati sveže informacije iz interneta. Vsaj ta defaultni GPT 3.5