POMAGAJTE SOOBLIKOVATI RAZSTAVO ROCK ISTRA 1965-2000: Kaj morate storiti?

Koper

Sredi petdesetih letih so v Istri začeli odmevati prvi ritmi rock glasbe, ustvarjati so začeleštevilne glasbene skupine, ki so navdih iskale v novi glasbeni zvrsti in lokalne zvoke prepletale s primesmi ritma in bluesa. Rock je pustil neizbrisen pečat tudi na lokalni glasbeni sceni, zato bo Libertas med 12. marcem in 2. majem gostil razstavo Rock Istra/Rock Istria 1965–2000, ki jo boste lahko s svojimi fotoutrinki rock glasbe v Istri s krajšim pripisom sooblikovali tudi vi.

Rock Istra/Rock Istria 1965–2000 pogled usmerja v glasbeno zvrst, ki je v 50. letih prejšnjega stoletja spremenila način skladanja, izvajanja in poslušanja glasbe ter prispevala k oblikovanju rockovske subkulture. To dokazuje, da rock ni samo glasbena zvrst, ampak skozi njegov razvoj sledimo družbenim in kulturnim spremembam polpretekle zgodovine.

Pregledna razstava bo obiskovalce popeljala skozi zgodovino rockovskega ustvarjanja v Istri in predstavila 24 glasbenih ustvarjalcev, ki so v obdobju do leta 2000 izdali svoj glasbeni album.

Razstava bo ponudila svež pogled na glasbeno ustvarjanje v Istri med letoma 1965 in 2000 in bo v kulturnem stičišču Libertas na ogled med 12. marcem in 2. majem.

Na Mestni občini Koper si želijo, da bi pri oblikovanju razstave sodelovali tudi občani in občanke ter drugi, zato vabijo vse, da svoje utrinke rock glasbe v Istri v obliki fotoutrinkov s krajšim pripisom delijo z njimi. Svoje vsebine pošljite na naslov rockistra19652000@gmail.com, poleg pa pripišite še letnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  03 .03. 2022 ob  16: 36
Zelo lep projekt, rock je bil vedno doma pri nas v Istri.