POLITIKI Z ŽALITVAMI NAD POLICISTA, SINDIKAT MU JE STOPIL V BRAN: "Ne bomo dopustili, da se nas zaradi našega profesionalnega ravnanja diskreditira!"

Slovenija

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je podprl policista na motorju, ki je v petek v Ljubljani opravljal naloge varovanja na protestu in privolil v fotografiranje z enim od udeležencev. "Pogrom, ki je prišel iz vrst določenih politikov in celo ministrov, je do vseh 8000 zaposlenih v policiji žaljiv in ga v SPS najostreje obsojamo," so zapisali.

V sindikatu so v pismu javne podpore poudarili, da policisti pri opravljanju nalog zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja vedno sledijo temeljnemu poslanstvu in da je njihova primarna skrb, da se tako udeleženci shodov in prireditev kot tudi sodelavci varno vrnejo domov k svojim najbližjim.

"Policist, ki je bil tarča diskreditacije, je v danem trenutku ravnal po taktičnem preudarku in s svojim ravnanjem množici jasno pokazal, da je njegova naloga zagotoviti varnost ljudi. Policistke in policisti moramo v situacijah, ko je zaradi množičnosti ozračje že tako razgreto, včasih tudi na provokacije odgovoriti z nasmehom in s svojim ravnanjem ne smemo zaostrovati situacije. In policisti smo tega sposobni, saj svoje delo opravljamo nepristransko, predano in profesionalno," je v pismu javne podpore zapisal predsednik SPS Kristjan Mlekuš.

"Policistke in policisti smo vedno in vedno bomo poskrbeli za varnost ljudi, ne glede na raso, spol, narodnost, barvo kože, politično prepričanje, spolno usmerjenost, socialni položaj in druge osebne okoliščine. Ne bomo pa dopustili, da se nas zaradi našega profesionalnega ravnanja diskreditira!" so še navedli v sindikatu, ki je javno izrekel pohvalo policistu za ravnanje, prav tako vsem ostalim policistom, ki so svoje naloge na petkovih protestih "opravili visoko strokovno in skladno z etičnimi standardi našega poklica".

Iz sindikata še sporočajo, da bodo vpletenemu policistu nudili vso potrebno pravno in drugo pomoč, če bi nadrejeni poskušali zoper njega kakorkoli nezakonito ukrepati.

Policist na motorju, ki je na petkovih protestih proti ukrepom in ravnanjem vlade v Ljubljani z dvignjenim palcem privolil v fotografiranje z enim od udeležencev protesta, pri čemer ga je na drugi fotografiji ujel nekdo drug, je s tem sprožil več odzivov.

V zvezi z izraženo podporo SPS se je včeraj popoldne odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da je Slovenija edina država na svetu, kjer se sindikat policistov "bori proti ukrepom, ki bi policiste razbremenili (37.a člen), hkrati pa podpira kršenje zakona o nalezljivih boleznih".

Že v soboto pa je minister, pristojen za strateške projekte in kohezijo, Zvonko Černač, ki je v odzivu na posnetek fotografiranja zapisal, da je takih pripadnikov policije manj kot odstotek in da žalijo tisoče njihovih kolegov. "Zato jim je treba sneti maske, z motorja, ki so ga plačali davkoplačevalci, pa naj presedlajo na kolo. In zaradi mene lahko biciklirajo 24ur/dan/365 dni v letu. Za svoj denar," je na Twitterju zapisal Černač.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec se je včeraj na javno izraženo podporo SPS policistu odzval z besedami, da so in bodo slovenske policistke in policisti vedno opravili svoje delo korektno. "Politični pritiski, ki smo jim priča, in menjave v vrhovih ne morejo uničiti srčnosti in predanosti poklicu. Njihovo delo je že dovolj težko, zato ne potrebujejo zastraševanja s strani ministrov!" je na Twitterju zapisal Šarec.

Javni podpori vpletenemu policistu so se včeraj pridružili tudi v drugem sindikatu, Policijskem sindikatu Slovenije. "Politika naj se ukvarja s politiko, zagotavljanje javnega reda in miru ter notranje varnosti države pa naj prepusti nam, policistkam in policistom!" so v sindikatu zapisali na svoji spletni strani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  12 .05. 2020 ob  08: 50
Kaj je v podpiranju kršitev profesionalnega?
Monteverdi |  11 .05. 2020 ob  22: 03
-1
@Tiramola - Merda, pojej si jo kot sladico ....
Tiramola  |  11 .05. 2020 ob  16: 48
@Montev-F di MERDA
Monteverdi |  11 .05. 2020 ob  11: 01
JJ in druščina bi najraje videli, da bi policaji z gumijevkami pretepli vse udeležence. Večina pa nas misli: Bravo policaj!
TIRAMOLIN komentar pa tudi pove vse o njem ...... samo en tiro na ....
vseved |  11 .05. 2020 ob  10: 25
Za razliko od povampirjenega Janše, Černača, Hojsa in ostalih so policaji še vedno ljudje z srcem.
Tiramola  |  11 .05. 2020 ob  10: 10
-5
Policaj spalcem navzgor, nesprejemljivo to se lahko zgodi samo v sloveniji.
V nobeni drugi državi tega ni.
Sicer policaji in nekateri držijo 30 let palec navzgor in podpirajo kriminal in krajo.
So v manjšini in črpajo moč iz partijske šole. Tudi zaposleni Černobila so morali visoko dvigniti palec.
Demokracije v slo Nil.

Jaz dam palec navzgor samo za samostojno ISTRO

Prosim, da na moj komentar klikate samo minuse. Lp
Ištrijan |  11 .05. 2020 ob  09: 01
Zato hočejo na vsak način "vojsko" namenit za vzdrževanje javnega reda, ker tam ni pameti in kognitivnih sposobnosti razumevanja dejanske situacije, ampak slepo in gluho izvajanje janševih ukazov!!!!

Bravo policaj! Jaz te podpiram!