POLITIČNI PRETRESI? Najmanj dva ministra naj bi danes grozila z odstopom

Slovenija

Zaradi slabe epidemiološke situacije naj bi na današnji seji postavil ultimat zdravstveni minister Janez Poklukar, ki zahteva 10-dnevno popolno zaprtje države, poroča portal Necenzurirano. Ukrep je že v ponedeljek ministrstvu predlagala strokovna skupina za covid-19, a naj bi si premislili, ker mu je takrat Poklukar nasprotoval. Zato naj bi mu vodja skupine Mateja Logar poslala spremenjen zapisnik seje, v katerem predloga o popolnem zaprtju ni bilo več.

Poklukarjevemu ultimatu naj bi nasprotoval gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki naj bi zagrozil, da bo v tem primeru odstopil. Skupaj z njim bi koalicijo zapustila tudi SMC. To pa bi pomenilo razpad tretje vlade Janeza Janše.

Vlada je danes sicer "na tnalu" tudi zaradi nadaljevanja afere "Glupi davki". Sinoči je v javnost prišel nov posnetek pogovora med okoljskim ministrom Andrejem Vizjakom in prvim možem DZS Bojanom Petanom iz leta 2007. Vizjak v njem zagrozi Petanu, da bodo v primeru, če se bo proti taboru države boril na sodišču, "kakšnemu sodniku strli jajca" in nima nobenih možnosti.

Če bo Poklukar svoj današnji ultimat vezal na svoj odstop, bo prišlo do podobne situacije kot se je zgodila njegovemu predhodniku Tomažu Gantarju. Gantar je v drugem valu epidemije zahteval od vlade popolno zaprtje države, čemur sta nasprotovala Počivalšek in predsednik vlade Janez Janša. Janša je Gantarja označil kot prvega krivca za stanje epidemije, ta pa je čez nekaj tednov zapustil vlado in z njim DeSUS.

Epidemiološke razmere v državi so trenutno zelo slabe, celo slabše kot v času drugega vala lani jeseni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  04 .11. 2021 ob  14: 31
11
Vsem brco v rit ..... tako ali tako že imamo brezvladje!
Brco tudi posvetovalnim skupinam ... brco skupini LAŽNIVKE Logarjeve in skupini PODREPNICE Beovićeve!
goldhorn |  04 .11. 2021 ob  13: 56
Portal Necenzurirano je nekredibilen vir.
vseved |  04 .11. 2021 ob  13: 19
@manemebasat, vlda naj se pobere čimprej. Samo sprašujem se, kaj bo naredila naslednja?
manemebasat |  04 .11. 2021 ob  13: 15
Zginite vsi, kreteni nesposobni, zapirat drzavo? Izdajalci lastnega narodo! Mrs!