POLICISTI ZAPOSLENI S PIJANIMI IN ZADROGIRANIMI LJUDMI: Od bežanja z avtom do skakanja po cesti in zaganjanja v vozeča vozila

Kronika

V petek ob 16.35 so prometni policisti Policijske uprave (PU) Koper vozili za osebnim avtomobilom, ki je močno vijugal. Na znake za ustavljanje je z avtoceste zapeljal na hitro cesto proti Fernetičem. Ves čas so ga policisti pravilno ustavljali s svetlobnimi iz zvočnimi znaki, a je voznik kljub temu pospešeno peljal naprej proti bivšemu mejnemu prehodu Fernetiči. Pred mejo so policisti postavili blokado in tako ustavili vozilo.

Vse fotografije so simbolične.

Identificirali so voznika, 43-letnika iz okolice Komna, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Odrejeno mu je bilo pridržanje, izdana pa plačilna naloga po Zakonu o pravilih cestnega prometa ( ZPrCP) - ker ni vozil po sredini pasu, ni ustavil na znak policista in ker je zapeljal preko polne črte - in po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (ZJRM) - zaradi nedostojnega vedenja do pooblaščene uradne osebe in neupoštevanja zakonitega ukaza policista. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti mu sledi še obdolžilni predlog, so sporočili s PU Koper.

Ob 22.38 so policisti na Škofijah zaradi prekoračitve hitrosti ustavili osebni avto. 38-letnemu vozniku, ki je bil na poti iz službe proti domu, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,72 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekaj minut pred polnočjo je 45-letnik v Ilirski Bistrici pod vplivom psihoaktivnih snovi peš skakal po cesti in se zaganjal proti mimo vozečim vozilom. Kljub intervenciji policistov se ni umiril in je nadaljeval s prekrški. Odredili so mu pridržanje, sledi mu plačilni nalog za kršitev cestno-prometnih predpisov, kršitev javnega reda in miru ter zakona o nalezljivih boleznih.

V soboto dopoldan so v Postojni ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja (ukrep prenehanja veljavnosti), opravljen hitri test na droge pa je bil pozitiven na amfetamine. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so na mejnem prehodu Dragonja zasegli osebni avto 37-letnemu Koprčanu, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Sežani so ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila iz Postojne, ki je napihal 0,61 mg/l alkohola. V Bertokih so imeli v postopku 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V Ankaranu pa so ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, pri kateremu je bil alkotest negativen, hitri test na mamila pa pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled v Splošni bolnišnici Izola. Ob tem voznik tudi ni upošteval odredbe o omejitvi gibanja. Vsem štirim sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ponoči so v Dutovljah ustavili 54-letnega domačina, kateremu je odrejen preizkus pokazal 0,75 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Na počivališču Studenec so imeli v postopku 38-letnega voznika osebnega avtomobila iz Murske Sobote, pri kateremu je bil hitri test pozitiven na drogo. Odrejen mu je bil strokovni pregled, začasno pa mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

Prometni policisti so v nedeljo popoldan napisali obdolžilni predlog za 17-letnega voznika, ki je v Kopru, kjer je omejitev 50 km/h, z motorjem peljal 97 km/h.

Zvečer so policisti v Baču pri Materiji ustavili še 27-letnega voznika, pri kateremu je bil hitri test pozitiven na amfetamine in metamfetamine. Zasegli so mu tudi manjšo količino konoplje. Sledi obdolžilni predlog.

Iz koče odnesel delovno orodje

Nekdo je vlomil v kočo pri Pivki. Ukradel je dva agregata, 25-litrski kompresor, potezno krožno žago, pnevmatsko pištolo za kovičenje, vbodno žago, kotno brusilko z rezilom za kamen ter električni skobeljnik. Skupna škoda je ocenjena na približno 2500 evrov.

Poostren nadzor po metodologiji Promil

V petek popoldan je bil na območju PU Koper izveden poostren nadzor, v katerem je bil največji poudarek na preprečevanju vožnje pod vplivom alkohola. Policisti so z alkotestom preizkusili 128 voznikov. Odrejen je bil en strokovni pregled na alkohol, trije vozniki so napihali do 0,52, eden pa nad to mejo, natančneje 0,72 mg/l. En voznik je odklonil preizkus. Trem je bilo odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur, dvema pa po 113.a ZP-1. Policisti so izdali štiri plačilne naloge zaradi različnih kršitev po ZPrCP in dva plačilna naloga zaradi kršitev zakona o motornih vozilih. Izdali so tudi tri opozorila in en plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.

Ilegalne migracije

Ilirskobistriški policisti so minuli konec tedna obravnavali tri državljane Nepala.

Sicer so policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 236 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v desetih primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija