POLICISTI PU KOPER ZAZNALI VEČ KRŠITEV ZBIRANJA: Apelirajo na vse, da se držijo ukrepov

Slovenija

Policisti so od petka do vključno nedelje opravili 7057 nadzorov spoštovanja ukrepov za zajezitev epidemije. Izrekli so 926 ukrepov, od tega 705 opozoril, 215 glob, v enem primeru so ugotovili prekršek zoper javni red in mir, pet kršitev pa so odstopili v nadaljnji postopek zdravstvenemu inšpektoratu, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Na mejnih prehodih in kontrolnih točkah so od petka do vključno nedelje izdali skupaj 6574 potrdil o napotitvi v karanteno na domu, od tega 5084 odraslim in 1490 mladoletnim osebam. Vstop so zavrnili 35 osebam in preklicali 25 potrdil o napotitvi v karanteno na domu.

Preko vikenda so bile karantene izrečene tudi na notranji meji, in sicer 47 na meji z Italijo, od tega velika večina na območju novogoriške policijske uprave, ter 82 na meji z Avstrijo, kjer so bile karantene večinoma izrečene na območju kranjske policijske uprave.

Poostren nadzor v Obalno-kraški regiji

Koprski policisti so med vikendom nadzirali prehajanje regije in uporabo zaščitnih mask ter distanciranja oseb, ki niso iz istega gospodinjstva. Zaznali so kar nekaj kršitev pri prehajanju regij, predvsem pa več kršitev zbiranja. Apelirajo na vse, da se držijo pravil ohranjanja medsebojne razdalje in uporabe zaščitnih mask za preprečevanje širjenja bolezni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija