POLICISTI PU KOPER PRISKOČILI NA POMOČ PREBEŽNIKOM, KI JIH JE ZAJELA NEVIHTA: 8-letni otrok je potreboval zdravnika

Kronika

Policisti so v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave (PU) Koper obravnavali 29 ilegalnih migrantov. Voznika, ki je v kombiju prevažal 11 prebežnikov, so zalotili kar med potjo, pomoči pa je pomoč poklical državljan Afganistana.

Fotografija je simbolična. 

Ob 10.25 so policisti dobili informacijo, da je pri Podgradu voznik kombija najverjetneje pobral ilegalne migrante. Policisti so ga ustavili v Gradišču pri Materiji. Kombi je vozil 42-letni državljan Hrvaške, v vozilu pa je bilo še 11 ilegalnih migrantov (osem državljanov Bangladeša in trije državljani Pakistana). Postopki še potekajo.

Še 14 migrantov so "ujeli" pri Hrušici.

Ob 4.35 pa je na pomoč poklical državljan Afganistana. Povedal je, da so nekje v hribih, kjer jih je zajela nevihta. Policisti so pri vasi Zagrad izsledili štiri državljane Afganistana, med katerimi je bil tudi 8-letni otrok, ki je potreboval zdravnika. Z rešilnim vozilom so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  05 .08. 2021 ob  11: 58
Kako se oblect ce gres v gozd nabirat borovnice?
Nikakor vojaskega nahrbtnika ker te lahko povezejo z stajersko vardo,ni priporocljivo it v jeans hlacah modre barve in obicno majco malo ze oguljeno
Potrebno se je uredit,obrit in lepo zgledat,obleka naj bo taka da sluzi svojemu namenu in ni prevec vpadljiva,obnasanje naj bo umirjeno in prijazno..ce zagledas policaja ga lepo pozdravi in bodi kulturen
hribi |  05 .08. 2021 ob  11: 55
Saj veste kaj bi napisal pa bi mi moderator izbrisal komentar.