POLICISTI PU KOPER PONOČI UJELI DVA KREPKO PIJANA VOZNIKA: Zoper oba bo podan obdolžilni predlog

Kronika

Policisti postaje prometne policije so sinoči ob 23.47 na avtocesti med Ravbarkomando in Uncem ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,89 mg/l alkohola. Ob pol enih zjutraj pa so policisti v Izoli ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, alkotest mu je pokazal 0,68 mg/l alkohola. Domačinu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Oba voznika so pridržali, zoper njiju bo podan obdolžilni predlog. Za voznika, ki napiha več kot 0,52 mg/l izdihanega zraka, je sicer predpisana kazen 18 točk in 1200 evrov. 

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dve osebi. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin, eno kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ter še petkrat posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Izoli je nekdo iz odklenjenega kombija odtujil naramno torbico z osebnimi dokumenti, bančno kartico, telefonom iPhone 7 in gotovino. Lastnik ima za 450 evrov škode. V avtokampu v Luciji pa je neznanec vstopil v bivalno prikolico in iz nje odtujil TV sprejemnik. Lastniku je povzročil za 400 evrov škode.

Zvečer so policisti na mejnem prehodu Sočerga državljanu Slovenije zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zanj bo uveden hitri postopek z odločbo.

Ob 7. uri je na cesti od Unca proti Planini, izven naselja Planina, 20-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Loškega potoka v desnem zavoju zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozil 41-letni domačin. V nesreči je bil 41-letnik lažje telesno poškodovan. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Pet državljanov Afganistana bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom, z ostalimi pa postopki še potekajo.

Ponoči so policisti v Markovščini ustavili voznika dva osebna avtomobila, ki sta ju vozila državljana Portugalske in Pakistana, slednji ima urejen status bivanja v Italiji. Paksitanec je v vozilu prevažal štiri državljane Nepala, ki so v državo prišli na nedovoljen način. Obema je bila odvzeta prostost, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija