POLICISTI PRIJELI SERIJSKEGA VLOMILCA IZ LUCIJE: Kazensko ovadili 30-letnega domačina brez kriminalne zgodovine

Kronika

Piranski policisti so v zadnjem mesecu zaznali občutno povečanje števila kaznivih dejanj velikih tatvin z vlomom v objekte na območju Lucije. Ugotovili so, da je storilec najpogosteje s pomočjo orodja na silo vlamljal vhodna vrata gostinskih obratov, gostiln, trgovin, cvetličarn in frizerskih salonov. Vedno je to počel pozno ponoči in na izredno majhnem območju naselja v Luciji, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Glede na zbrana obvestila in ugotovitve so policisti ugotovili, da se je storilec na vlomilske pohode odpravljal peš in najverjetneje stanuje v neposredni bližini. Pri izvrševanju kaznivih dejanj je bil večkrat posnet tudi z videonadzornimi kamerami.

Piranski policisti so v sodelovanju s koprskimi kriminalisti pretekli teden poostrili nadzor v nočnem času in v zgodnjih jutranjih urah v četrtek, ob 1.40, v strnjenem naselju na Šolski ulici v Luciji izsledili 30-letnega domačina. Ta je glede na opis ustrezal storilcu obravnavanih kaznivih dejanj in še ni bil predhodno obravnavan s strani policije.

V postopku je bilo ugotovljeno, da ima v rokavu izvijač, s katerim je izvrševal kazniva dejanja, pri sebi je imel tudi rokavice in mobilni telefon, ki ga je uporabljal kot svetilko. Ker so bili glede na zbrana obvestila in ugotovitve na kraju podani utemeljeni razlogi za sum, da je izvršil več kaznivih dejanj, so mu policisti odredili pridržanje do 48 ur. V nadaljevanju so obvestili koprsko okrožno državno tožilstvo in okrožno sodišče, ki je izdalo odredbo o hišni preiskavi. Policisti so na domu osumljenega zasegli nekaj ukradenih predmetov in jih tudi že vrnili lastnikom.

Glede na trenutne ugotovitve policisti 30-letnega Lucijčana utemeljeno sumijo storitve najmanj petih kaznivih dejanj velike tatvine, pri čemer nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov tudi za številna druga kazniva dejanja. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija