POLICISTI POOSTRENO NAD TOVORNJAKARJE: Takšne kršitve počnejo na primorskih cestah

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Koper so v petek izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil na avtocestnem križu med Uncem in Kozino, glavni cesti med Kozino in mejnim prehodom Starod ter glavno cesto med Postojno in Jelšanami. V času kontrole so ustavili 22 voznikov iz Slovenije, 12 voznikov iz območja Evropske unije in tri voznike iz tretjih držav (Ukrajine in BiH) ter ugotovili različne nepravilnosti.

Fotografiji sta simbolični.

Enemu vozniku je potekla koda 95 – vozniške kvalifikacije, drugemu pa je poteklo prometno dovoljenje za več kot 30 dni, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli registrske tablice, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Dva voznika sta prekoračila dovoljeno omejitev hitrosti, in sicer je en voznik vozil s hitrostjo 104 km/h, drugi pa 96 km/h.

Pri kontroli tovora so policisti ugotovili tri primere, ko je bil tovor nepravilno zavarovan (prevoz semen pod cerado), pet voznikov je med vožnjo uporabljalo mobitel, dva voznika sta na avtocesti kljub prepovedi prehitevala drugo tovorno vozilo, dva voznika sta nepravilno parkirala v SOS nišo, en voznik pa ni upošteval prometne signalizacije, ki dovoljuje le lokalni promet za tovorna vozila.

Poleg omenjenih kršitev, so policisti ustavili voznika tovornega vozila in mu kontrolirali tahograf. Pri kontroli tahografa so ugotovili, da kljub vožnji kaže pavzo. Kmalu zatem so ugotovili manipulacijo s tahografom, kajti voznik je med vožnjo uporabljal magnet. Zaradi resne kršitve manipulacije tahografa, so mu policisti izrekli globo za 2000 evrov, gospodarski družbi pa za 6000 evrov. "S tovrstnimi poostrenimi nadzori bomo nadaljevali," so še zaključili na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  26 .11. 2019 ob  08: 36
oh ti tovornjakarji..še dobro, da imamo tovornjakarje, če ne, ne vem kaj bi policija in carina sploh delali.. Zakaj o drugih področjih ne poročajo, kot o kontroli nad tovornjakarji...eja..Država se je odločila, da uniči ta sektor. Bljak