POLICISTI O VČERAJŠNJI TRAGEDIJI: S pištolo je večkrat ustrelil svojo partnerko

Kronika

Celjski kriminalisti ugotavljajo motiv ponedeljkovega umora na območju Šentjurja, kjer so v stanovanjski hiši našli mrtvega moškega in žensko. Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški v dopoldanskih urah ustrelil svojo 64-letno zunajzakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe, je danes povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec.

Vogrinec je v izjavi za javnost tudi dejal, da je osumljeni, ki v preteklosti ni bil obsojen za kakršno koli kaznivo dejanje, s pištolo večkrat ustrelil svojo partnerko, drugih poškodb na njenem truplu pa doslej niso odkrili.

Pojasnil je tudi, da so pri ogledu kraja umora našli in odvzeli šest dolgocevnih pušk in tri pištole, za katere je osumljeni, ki je bil član strelskega društva, imel ustrezne listine oz. dovoljenja za posest orožja. Za orožje, ki je bilo uporabljeno pri umoru, pa osumljeni ni imel ustrezne listine.

BONUS VIDEO: V Piranu prikrajšani za klimatske naprave?

Med osumljencem in umorjeno policija v preteklosti nikoli ni obravnavala kakšnih koli nasilnih dejanj.

Po besedah Vogrinca policija tako nadaljuje z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja umora in suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Ogled kraja kaznivega dejanja so v sodelovanju s policisti opravili kriminalisti sektorja celjske kriminalistične policije. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija