POLICISTI NAŠLI MAČKA IZ POSNETKA O MUČENJU: Video je star nekaj let, preiskava v teku

Kronika

Radovljiški policisti so našli mačka z video posnetka, ki je prejšnji teden zaokrožil po spletnem družbenem omrežju Facebook. Policisti so našli tako mačka, ki ga je na posnetku mlajši moški vrgel čez ograjo, kot domnevnega storilca, še naprej pa vodijo postopek za utemeljitev suma kaznivega dejanja mučenja živali.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so v zvezi s prijavo spornega ravnanja z živaljo iz prejšnjega tedna do sedaj opravili že več razgovorov. Z zbiranjem obvestil so policisti našli tudi mačka, s katerim je, kot kaže, vse v redu, in njegove skrbnike ter domnevnega storilca krutega ravnanja. Ob tem se je izkazalo, da je posnetek, ki je bil objavljen na Facebooku, star že nekaj let.

Kazenski zakonik za surovo ravnanje ali nepotrebno povzročanje trpljenja živali predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta, za mučenje več živali, trajno pohabljenje ali na krut način povzročen pogin pa do dveh let zapora. Za prekršek po zakonu o zaščiti živali se posameznik kaznuje z globo od 800 do 1200 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija