POLICISTI IN ČLANI MOTOKLUBOV S SKUPNO AKCIJO: Na osmih točkah na Severnoprimorskem bodo opozarjali na nevarnost hitre vožnje

Kronika

Policijska uprava (PU) Nova Gorica bo danes in v nedeljo izvedla preventivno akcijo Hitrost in posledice v prometnih nesrečah. Potekala bo na več informacijskih točkah na cestnih postajališčih in izogibališčih ob glavnih cestah oz. vstopnih točkah z območij drugih policijskih uprav in iz Italije, namenjena pa je predvsem motoristom.

Skupno bo postavljenih osem informacijskih točk - pri jezu elektrarne Solkan v smeri Kanala, v Klavžah iz smeri Petrovega Brda oz. iz smeri Kranjske Gore, v Čiginju, na bivšem mejnem prehodu Robič na Kobariškem, izven naselja Bovec, Kladje na Vrhu, v Godoviču in na regionalni cesti na Rebrnicah.

Policistom vseh policijskih postaj z območja PU Nova Gorica ter predstavnikom občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu se bodo pridružili člani različnih motoklubov na Severnem Primorskem.

Zainteresirane obiskovalce informacijskih točk bodo seznanjali s postopki policije v prometu, jim predstavili tehnično opremo za nadzor cestnega prometa, si ogledali službeno vozilo z videonadzornim sistemom za nadzor prometa, predstavili opremo za reševanje prometnih nesreč, odgovarjali na različna vprašanja ter delili preventivne nasvete za večjo varnost v prometu. Predstavniki občinskih Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in člani motoklubov bodo imeli ob motornih kolesih postavljene panoje z napisi s preventivno vsebino, ki se bodo vsebinsko nanašali na preventivno akcijo.

S preventivnimi aktivnostmi želijo novogoriški policisti skupaj s soorganizatorji preventivne akcije spodbuditi in osveščati voznike enoslednih motornih vozil in ostale udeležence v prometu, da glede na izkušnje iz preteklih let v tem času in prihajajočih mesecih vozijo s prilagojeno hitrostjo, vožnjo prilagodijo svojim sposobnostim in upoštevajo razmere na cesti. Prvi pogoj za zmanjšanje števila prometnih nesreč in njihovih posledic je zagotovo spoštovanje predpisov ter večja strpnost in spoštovanje drugih udeležencev.

Varnost cestnega prometa je letos v primerjavi z enakim obdobjem lani sicer ugodnejša. Na območju PU Nova Gorica se je do 17. maja zgodilo 263 (v enakem lanskem obdobju 197) prometnih nesreč. Za posledicami prometnih nesreč letos ni umrla nobena oseba (lani dve), 14 je bilo hudo in 66 lahko telesno poškodovanih.

BONUS VIDEO: S kakšnimi izzivi se sooča Luka Koper?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija