POLICISTA V GOZDU PRI GABRKU ODKRILA NASAD KONOPLJE: Kmalu zatem se je tam pojavil še 24-letni domačin (FOTO)

Kronika

Policista policijske postaje Sežana sta minuli četrtek zvečer na območju sežanskega Gabrka med opravljanjem policijskih nalog v gozdu opazila nasad, v katerem je bilo več plastičnih cvetličnih korit in drugih posod, v katerih so bile posajene sadike konoplje, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Kmalu za tem se je v nasadu pojavil tudi mlajši moški, ki je pričel rastline oskrbovati. Ker so dejanja moškega na kraju očitno kazala, da je nasad njegov, sta policista pristopila do njega in mu (zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog) nemudoma odvzela prostost.

EXTREME TRAINING PODARJA 100 EVROV GOTOVINE: Začenja se 3-mesečni ekstremni izziv

Na lokacijah v Izoli, Luciji, Kopru in na Škofijah so z izzivom za preoblikovanje postave pričeli v ponedeljek, 7. septembra. "Za vse, ki bi radi sodelovali na eni od štirih lokacij, so prijave še vedno mogoče," poudarja licencirana kondicijska trenerka Vida Macura.

Pri ogledu nasada je bilo osumljenemu 24-letniku iz okolice Sežane zaseženih 141 sadik konoplje, ki so v višino merile od 20 pa do 190 cm. Pri osumljencu je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena preiskava stanovanja in drugih prostorov, ki jih uporablja. Med preiskavo je bilo zaseženih še približno 800 gramov prepovedane droge konoplja, ki jo je že pobral iz nasada, in dva kovinska bokserja, ki sodita v kategorijo prepovedanega orožja.

Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, uvedli pa bodo tudi postopek o prekrških zaradi kršitve zakona o orožju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Puter in marmelada |  11 .09. 2020 ob  22: 08
Bi se reklo dober biznis,z slabim koncem