POLICIST V CENTRU POSTOJNE NAŠEL POŠKODOVANEGA 33-LETNIKA: Brutalno se je spravil nanj 44-letnik, pri sebi imel tudi nož

Kronika

Včeraj popoldan je policist v centru Postojne našel poškodovano osebo. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta se sprla 33-letni in 44-letni Postojnčan. Starejši je mlajšega napadel in ga pričel pretepati, pri tem pa ga je poškodoval. Zagrozil mu je tudi z nožem, zatem je pobegnil. 33-letnik je bil odpeljan v ZD Postojna, na Policijski postaji (PP) Postojna je podal kazensko ovadbo. Zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje grožnje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Prepovedane droge v prometu

V četrtek ob 14. uri so policisti v Luciji ustavili 37-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l, opravljen test za prepoznavo simptomov za vožnjo pod vplivom psihoaktivnih snovi pa je bil pozitiven na opijate. Odrejen strokovni pregled je voznica odločno odklonila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Čez dobre pol ure pa so na Kozini ustavili 50-letnega državljana Italije, pri katerem je bil prav tako odrejen alkotest negativen, hitri test na mamila pa pozitiven. Odrejen strokovni pregled je odklonil, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v okolici Kopra ustavili še osebni avto, ki ga je peljal 35-letnik iz Ajdovščine. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,00 mg/l, opravljen je bil postopek prepoznave simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen strokovni pregled je odločno odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 16.30 je v Portorožu padla 47-letna voznica skuterja, ki se je z njim peljala po pešpoti. Odpeljana je bila v Splošno bolnišnico Izola, sledi ji plačilni nalog zaradi uporabe površine, ki ni namenjena vožnji z mopedom.

Zvečer so policisti v Postojni zasegli osebni avto 32-letnemu domačinu, ker vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Na Ljubljanski cesti v Postojni je nekdo s hodnika v stanovanjskem bloku ukradel manjši motor – cross, 110 cm3, vreden 200 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka od 6.00 do danes do 6.00 obravnavali 38 oseb (14 oseb so v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi). Osem jih je zaprosilo za azil. Med obravnavanimi osebami je bilo po 12 oseb z afganistanskim in pakistanskim državljanstvom, osem z jemenskim, dve z nepalskim, za štiri pa se še ugotavlja državljanstvo.

Na Koprskem v zadnjih 24 urah 191 klicev, 51 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali osemkrat.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija