POLICIST USTRELIL BIKA NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI: Oviral promet in ogrožal življenja voznikov

Kronika

S kmetije na območju Celja je v ponedeljek nekaj pred 23. uro pobegnilo okoli 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastnik je vse bike, razen enega, s pomočjo sosedov uspel spraviti nazaj v ogrado. Pobegli bik je stekel na avtocesto, kjer je oviral promet in ogrožal življenja voznikov, zato ga je bil celjski policist prisiljen ustreliti.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, lastniku bika ni uspelo ujeti, in je ta stekel proti avtocesti. Nekaj po 23. uri pa so na celjskem operativno-komunikacijskem centru prejeli klice voznikov, da na avtocesti med avtocestnima izvozoma Lopata in Celje center v smeri Maribora promet ovira bik, ki je nekontrolirano tekal po avtocesti.

Policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so poskušali najprej z vozili omejiti bikovo gibanje, vendar je bil bik zelo agresiven in je s tekanjem po avtocesti ogrožal varnost v cestnem prometu in življenja voznikov.

Zaradi nevarnosti povzročitve prometne nesreče in s tem hudih posledic je bil policist prisiljen bika ustreliti. Pri uporabi strelnega orožja ni bilo nevarnosti za druge udeležence v prometu, so pojasnili na policiji.

Policija še zbira obvestila o morebitni odgovornosti lastnika bikov, ki so porušili ogrado in se razbežali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija