POLICIST OBSOJEN NA DOSMRTNI ZAPOR: Po lažni aretaciji ugrabil, posilil in ubil dekle (VIDEO)

Kronika

Britanski policist Wayne Couzens je bil danes zaradi ugrabitve, posilstva in umora obsojen na dosmrtni zapor. Nekdanji policist je žrtev aretiral pod pretvezo, da je ta kršila ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa in jo nato ugrabil, posilil in ubil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Žrtev umora, 33-letna Sarah Everard, se je 3. marca z obiska pri prijateljih v londonskem okrožju Clapham peš odpravila domov v približno 50 minut oddaljeni Brixton. Izginila je okoli 21.30. Umor je pretresel državo in znova v ospredje postavil razpravo o varnosti žensk.

Couzens, ki je bil v času zločina pripadnik enote metropolitanske policije za diplomatsko varovanje, je na julijski obravnavi priznal ugrabitev, posilstvo in umor. Iz službe so ga odpustili.

Ob izreku kazni v Old Baileyju v osrednjem Londonu je sodnik Adrian Fulford dejanja 48-letnega Couzensa označil za "uničujoča, tragična in popolnoma brutalna" in dejal, da je njegova žrtev popolnoma brez krivde. Fulfold je zlorabo položaja policista označil za enako resno kot umor z namenom spodbujanja političnega, verskega ideološkega nasilja.

Ob obsodbi se sicer pojavljajo vprašanja, zakaj policija prejšnjih pritožb zoper Couzensa ni resno obravnavala, poroča AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija