POLICIJA PREKINILA ŽUR V LJUBLJANSKEM LOKALU: Pred roko pravice so se skrili v skladišču

Kronika

Policisti so konec tedna na podlagi informacij med nedovoljenim druženjem v enem od gostinskih lokalov v Ljubljani ugotovili, da ta kljub prepovedi obratuje, v njem je bilo več ljudi, ki so se po prihodu policistov skrili v skladišče. Zoper lastnika lokala in 13 oseb bodo podali prekrškovne sankcije, eni osebi tudi zaradi kršitve javnega reda.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti med nadzorom ugotovili, da se v skladiščnem prostoru lokala, ki je velik štiri kvadratne metre, nahaja 13 oseb, ki so pred tem v lokalu pile in so jih postregli kljub prepovedi obratovanja lokala in prepovedi druženja.

Zoper lastnika, ki je zatrjeval, da lokal ne obratuje, bodo zaradi kršitve odloka o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom ter zaradi prekrška po zakonu o nalezljivih boleznih podali predlog za uvedbo postopka na zdravstveni inšpektorat.

Prav tako bodo izvedli prekrškovne postopke za vseh 13 veseljakov v lokalu, pri tem pa med nedovoljenim druženjem niso uporabljali zaščitnih mask. Gre za osebe, stare od 24 do 69 let, med njimi pa je bil tudi 17-letnik. Ena od oseb je se pri postopku nedostojno vedla do policistov, ki v tem primeru vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

Policisti ob tem ponovno pozivajo vse, naj se ravnajo skladno z vladnimi ukrepi za zajezitev covida-19, ter z nespametnim ravnanjem ne ogrožajo svojega ali zdravja drugih ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  23 .11. 2020 ob  15: 02
V takšnih časih so žurke in alkohol bolj pomembna od celotbega gospodarstva...očitno vam več kotnjasno zakaj toliko klošarjev na ulicah...najbrž po svoji zaslugi jebpristal tam kjer so. Niti malo se ni smiliji...zdaj boš zaprl za vekomaj in tako je tudi prav!!!