POLICIJA PREDSTAVILA POPOLNOMA DRUGAČNO ZGODBO: Incidenta v študentskem domu ne povezujejo z navijači

Kronika

Policija je v nedeljo zvečer posredovala v študentskem domu Stjepan Radić v Zagrebu, kjer naj bi po poročanju medijev skupina navijačev nogometnega kluba Dinamo Bad Blue Boys kmalu po nogometni tekmi med Dinamom in Hajdukom vdrla v dom ter napadla nekatere študente. Policija je kasneje sporočila, da dogodka ne povezujejo z navijaškimi skupinami.

Policija je sporočila, da je bil po tekmi na območju študentskega doma napaden 20-letnik, vendar pa dogajanja zaenkrat neposredno ne povezujejo z navijaškim nasiljem. Napadeni je dobil lažje poškodbe, napad pa naj bi izvedli dve osebi, so sporočili.

Sporočili so še, da ni bilo nasilnega vdora večjega števila ljudi v študentski dom, saj so bili policisti zaradi tekme v bližini dogajanja.

Po poročanju hrvaškega časnika Jutarnji list pa naj bi bil razlog za incident zmaga splitskega Hajduka nad zagrebškim Dinamom na tekmi na zagrebškem stadionu Maksimir.

Študenti so za Jutarnji list povedali, da so člani navijaške skupine Bad Blue Boys preplezali ograjo študentskega doma, vdrli v paviljone in iskali študente, ki bi jih napadli. Navedli so še, da je policija pridržala od 10 do 15 oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija