POLICIJA O PRIMERIH, KI STA PRETRESLA KOPRČANE: Sta napad na moškega v Olmu in najden 60-letnik v modricah povezana?

Kronika

Minuli konec tedna smo poročali o pretresljivem primeru nasilja v Olmu. Neznana ženska naj bi brez očitnega razloga napadla starejši par, ki se je sprehajal, predvsem naj bi se znesla nad moškim, ki je v napadu utrpel več modric, grozila naj bi celo z uporabo revolverja. Le nekaj ur kasneje je na avtobusni postaji na Dolinski cesti občanka našla nezavestnega moškega z modricami po telesu. Sta primera povezana? Povprašali smo na koprski policiji.

V prvem primeru, ki se je zgodil minuli četrtek okoli 19.30 v Olmu, je ženska srednjih let in srednje dolgih črnih las napadla starejši par. "Očeta je začela tepsti po obrazu in telesu, mamo, ki se je skušala vmešati, je odrinila. Vzela ji je pohodniške palice in začela očeta s palicami tepsti po glavi, rokah, očeh," je srhljivi dogodek opisala hči napadenega para in dodala, da je ženska očeta tudi davila.

Poleg tega je moškemu tudi grozila, da ima doma revolver, "in da če ga jutri vidi na istem mestu, ga bo ubila", je dogajanje povzela naša bralka. Napadalka, ki je po govorici sodeč tujka, je nato zbežala v smeri proti Kopru.

Moški je v napadu utrpel več grdih modric.

Posledice napada na starejšega moškega v Olmu.

Le nekaj ur kasneje, v petek zgodaj zjutraj, je občanka na bližnji Dolinski cesti naletela na podobno grozljiv prizor. Na tleh avtobusne postaje je zagledala neodzivnega starejšega moškega, na njegovem telesu pa modrice. Moški je bil prepeljan v izolsko bolnišnico, od koder so policiji sporočili, da je v komi.

Sta primera povezana?

Primera sta si v več podrobnostih zelo podobna. Zgodila sta se precej blizu, v razmaku nekaj ur, v obeh primerih je bil žrtev starejši moški, oba moška sta bila prekrita z modricami. Je bil na delu isti storilec? Kaj se je pravzaprav zgodilo z moškim z avtobusne postaje? Z vprašanji smo se obrnili na Policijsko upravo (PU) Koper, kjer pa so bili z odgovori izjemno skopi.

PU Koper: "Nismo ju povezali"

Tiskovna predstavnica Anita Leskovec je v odgovoru na naša vprašanja najprej opisala četrtkov dogodek iz Olma: "12. maja smo bili ob 19.40 obveščeni, da pri mostu čez Badaševico v Kopru ženska kriči na starejši par. Na kraju so policisti ugotovili, da je zaenkrat še neznana ženska prijela palico in pričela udarjati po njiju, pri tem pa izrekala grožnje. Policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja grožnje."

Glede morebitne povezave med obema primeroma, pa, da do tega trenutka dveh dogodkov niso povezali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
foresht |  17 .05. 2022 ob  06: 32
kje ste policaji po Kopru sploh ?
vseved |  16 .05. 2022 ob  18: 51
ste že začeli napletat neke zgodbe .