POLICIJA O DARSOVEM ŠOKANTNEM POSNETKU: Vpleten bo center za socialno delo

Kronika

Gorenjski prometni policisti so zaključili preverjanje nespametnega in nevarnega zadrževanja otrok na avtocesti 5. septembra, ki so ga je prejšnji teden izpostavili pri Darsu in o katerem smo poročali. Vsi vpleteni so mlajši od 14 let, zato bodo policisti o njihovem početju obvestili pristojni center za socialno delo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Na avtocesto so otroci vstopili skozi prehod do bencinskega servisa na Spodnjem Plavžu. Na območju je bila tisti čas stoječa kolona, pri čemer so s hojo in zadrževanjem nadaljevali tudi na delu, kjer kolone ni bilo več, so pojasnili na policiji.

Znakov kaznivega dejanja policisti niso ugotovili, so pa v dejanju otrok podani elementi prometnega prekrška, in sicer hoja po avtocesti. Ker pa proti otrokom prekrškovnega postopka ni mogoče voditi, bodo policisti obvestili pristojni center za socialno delo. Policisti so govorili tudi s starši in jih opozorili na ustrezno skrb za otroke, so zapisali.

[SAJ NI RES, PA JE] ????‍♂️ Nekateri so za všečke na družbenih omrežjih pripravljeni narediti marsikaj, tudi ogroziti prometno varnost in svoje lastno življenje. ⚠ Hoja po avtocesti je prepovedana in smrtno nevarna! Kdor hodi po avtocesti, ima zelo veliko možnosti, da ga zbije vozilo! ????????????

Objavil/a Vozimo pametno z DARS dne Sreda, 20. oktober 2021

"Ne glede na to, ali je bil to izziv ali ne, je tako početje izredno nevarno, prepovedano in vpliva na varnost v širšem kontekstu," so zaključili.

Na posnetku, ki ga je objavil Dars, vidimo tri mlajše osebe, ki se sprehajajo po avtocesti. Eden izmed njih se na neki točki tudi uleže na cestišče, medtem ko ga drugi fotografira. Nato pa peš nadaljujejo pot po avtocesti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija