POLICIJA IZPRAZNILA VELIK DEL LETALIŠČA: Po dveh urah iskalne akcije prijeli sumljivega potnika

Kronika

Nemška policija je danes izpraznila velik del letališča v Münchnu, potem ko je se nek potnik s prehodom skozi zasilni izhod izognil varnostnemu nadzoru. Zaradi dogodka so na drugem najbolj prometnem letališču v Nemčiji odpovedali več kot 50 letov, prišlo pa je tudi do zamud.


Fotografija je simbolična. 

Policija je zaradi iskanja potnika izpraznila celoten drugi terminal in del prvega terminala letališča. Potnika so našli in prijeli po dveh urah iskalne akcije, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po prvih ugotovitvah je potnik prispel iz tretje države oz. države, ki ne velja za varno. Zato bi moral pred vstopom v del letališča za že pregledane potnike skozi dodaten varnostni pregled, a se je temu s prehodom skozi zasilni izhod izognil.

Omenjeni potnik je prispel na drugi terminal, a ker bi lahko z avtobusom prešel na prvega, so tudi slednjega v veliki meri izpraznili. Policija še ni povsem ugotovila, kje povsod po letališču se je potnik premikal. Zaradi incidenta so morali preostali potniki še enkrat skozi varnostni pregled. Na letališču pa so do zdaj odpovedali več kot 50 letov, prišlo je tudi do zamud. Podoben incident se na tem letališču zgodil tudi na vrhuncu lanske poletne turistične sezone. Takrat so odpovedali več kot 330 letov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija