POLICIJA IŠČE OČIVIDCE: Ste videli to prometno nesrečo na kolesarski cesti iz Izole proti Strunjanu?

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper poročajo o prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo okoli 13. ure na kolesarski cesti iz Izole proti Strunjanu. V njej je povzročiteljica utrpela težjo telesno poškodbo, pešca, udeležena v nesreči, pa zaradi razjasnitve okoliščin išče policija. 

Fotografija je simbolična. 

Ob 12.49 so bili policisti s strani izolske bolnišnice obveščeni, da se je na kolesarski cesti iz Izole proti Strunjanu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznana pešca in 72-letna voznica e-kolesa kot povzročiteljica, ki je utrpela hudo telesno poškodbo (zlom prsnega vretenca).

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 72-letna gospa iz Ilirske Bistrice okoli 11. ure vozila električno kolo po kolesarski in pešpoti od Jagodja proti Strunjanu. Ko je zapustila predor Šalet, kjer se cesta rahlo spušča, je dohitela dva starejša pešca, ki sta hodila vzporedno. Z zvonjenjem ju je poskušala opozoriti, da se približuje, vendar pešca na to nista reagirala, sama pa ni mogla več pravočasno zavirati, zato je vanju trčila. Po trku je padla in se poškodovala. Zaradi bolečine so ji pešca in njen mož, ki je pripeljal za njo, pomagali vstati in jo pospremiti do bližnje hiše v Jagodju, kjer je počakala, da se je mož vrnil z vozilom in jo odpeljal na urgenco. 

Po njeni izjavi je imel eden od pešcev vidno prasko na podlahti, vendar ni potreboval zdravniške pomoči. Pešca sta po dogodku nadaljevala peš proti Strunjanu, podatkov si niso izmenjali. Za razjasnitev vseh okoliščin prometne nesreče in s ciljem izsleditve udeleženih pešcev ter morebitnih drugih prič prometne nesreče prosijo vse, ki bi imeli o tem kakršnekoli podatke, da to čim prej sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali pokličejo na 113 oziroma na anonimni telefon 080 1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija