POLETNO DRUŽENJE BREZ EKRANOV V ZALEDJU SLOVENSKE ISTRE: "Od kamenčka do zvezd" ob pravem tabornem ognju (FOTO)

Koper

Tokratni že 4. otroški poletni tabor "Od kamenčka do zvezd" je letos potekal med 8. in 20. avgustom. Organizirali sta ga študentki univ. štud. prog. razredni pouk s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem Eva Kozjak in Natalja Marc ter ga izvedli s pomočjo prijateljev Erika Babiča, Sare Bensa, Karin Šket, Ane Mavrič in Sare Lenasi. Potekal je pod okriljem zavoda Empatiko v vasi Smokvica v zaledju slovenske Istre.

Tabor so obiskali otroci, stari od šest do trinajst let. V obeh tednih skupaj so sprejeli 33 otrok. Ponudili so jim privlačen program, preko katerega so otroke pritegnili k naravi ter jim vzpodbudili željo po sodelovanju, druženju, ustvarjanju in odkrivanju novega.

Šestdnevno druženje je bilo polno različnih dogodivščin. Dan se je po petju vaškega petelina pričel z jutranjim razgibavanjem in bansi. Dobro prebujeni so otroci skočili v dan, ki je ponudil raznovrstne delavnice, kot so socialno-interakcijske igre, ob katerih so začutili, kako pomembno je sodelovanje in poznavanje drugega. Udeležili so se psihološke delavnice, kjer so spoznavali svoj notranji svet. Ročne in kreativne spretnosti pa so urili ob ustvarjalnih in kuharskih delavnicah, v katerih so zelo uživali.

Naigrali in zabavali so se ob vodnih igrah, lovu na zaklad, krajšem pohodu, plesni urici in zanimivih miselno-gibalnih igrah. Ob večerih so se družili, pekli in peli ob pravem tabornem ognju, vsak dan pa so zaključili z branjem zgodb.

Dneve so popestrili tudi nočni kino, poigravanje z vodnimi eksperimenti, pogovori o vesolju ter opazovanje nočnega neba, raziskovanje gozdne hiške v bližnjem gozdu, soba pobega, spanje v šotorih ... Vseh sedem mentorjev je poskrbelo tudi za okusne obroke, ki so jih pripravljali sami v kuhinji Bržanove domačije.

Poslovili so se polni čudovitih vtisov, prijetnih izkušenj in novih prijateljstev ter si zaklicali: "Se vidimo naslednje leto!"