POLETNI ODDIH TUDI ZA POLITIKE: Preverili smo, kje bodo dopustovali župani obalnih občin

Koper

Čeprav so poletni meseci za turizem in gospodarstvo slovenske Istre osrednjega pomena, bodo župani štirih obalnih občin poletje vendarle izkoristili tudi za oddih  nekateri zgolj nekajdnevni, drugi nekoliko daljši. Občinski sveti se bodo sestali šele septembra, zato je predah toliko razumljivejši. Župane smo povprašali, kje bodo dopustovali in kako najraje preživljajo svoj dopust.

Koprski župan Aleš Bržan poleti ne načrtuje daljših dopustov, tudi kraj oddiha v času njegovega vodenja občine "praviloma nikoli ni oddaljen od Kopra več kot nekaj ur vožnje z avtom", zatrjujejo v njegovem kabinetu. Bržan počitnice najraje preživlja z družino. "Kakšen podaljšan vikend bo preživel v katerem izmed slovenskih turističnih središč ali hrvaških letovišč, sicer pa proste popoldneve in večere izkoristi za obisk obmorskega parka v Žusterni," so odgovorili na naše vprašanje, kje bo dopustoval koprski župan to poletje. Med dopustom bodo župana nadomeščali podžupanji in podžupana; kot je znano, med poletnimi meseci občinski svet ne bo aktiven; kot sporočajo iz MOK, bo naslednja seja občinskega sveta predvidoma konec septembra.

Izolski župan Bogatič na tritedenskem dopustu

Izolski župan Milan Bogatič svoj tritedenski dopust preživlja na svojem vikendu. V kabinetu župana so nam povedali, da je "tako v času dopusta kot sicer zelo športno aktiven. Rad plava in kolesari ali se odpravi na izlet ter poprime za domača opravila." V času odsotnosti ga nadomešča podžupanja Nataša Čerin, izolski občinski svet pa se bo znova sestal v četrtek, 21. septembra.

Piranski župan Korenika v Grčiji z družino

Piranski župan Andrej Korenika si je to poletje že privošči oddih; dopust je preživel z družino v Grčiji. Na vprašanje, kako najraje preživlja počitnice, so nam v kabinetu župana zaupali, da svoj prosti čas in dopust vedno nameni družini in športu. "Sin in hčerka sta športno aktivna, zato rad spremlja njune tekme," dodajajo ter zatrjujejo, da "tudi na dopustu župan ostaja v stiku s sodelavkami in sodelavci ter je vedno seznanjen s tekočimi zadevami". času njegove odsotnosti ga nadomešča podžupanja Manuela Rojec.

V poletnih mesecih sej izolskega občinskega sveta ni; naslednja seja je predvidena v septembru.

Ankaranskemu županu Strmčniku z dopustom "bolj slabo kaže"

Ankaranski župan Gregor Strmčnik bo to poletje preživel večinoma kar v pisarni. "Tudi letos mi z dopustom bolj slabo kaže in strnjene – teden ali dva – odsotnosti si ne bom mogel privoščiti," je povedal. "Na poletne počitnice se po navadi odpravimo z družinsko jadrnico (B33 "LUNA", Marina Izola) in se z njo v miru klatimo po jadranskih otokih. Vendar je to že tretje leto zapored, ko se nam ne bo izšlo. Se pa bomo zagotovo nekajkrat odpravili na kopanje oziroma na jadranje po slovenskem morju." 

V času njegove odsotnosti ga bo nadomeščala pooblaščena oseba, za podpisovanje tekoče operativne dokumentacije pa bo "tako rekoč vedno na razpolago". Občinski svet Občine Ankaran se bo ponovno sestal na redni seji septembra, v primeru nepričakovanih situacij pa na "takojšnji izredni seji".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  26 .07. 2023 ob  07: 38
Ma pustimo jih že malo živet, predesednik, premier in župani so tisti, ki jih najrajši pljuvamo, namesto da bi si sami svoje probleme reševali.
Naj uživajo na svojih dopustih, koliko smo mi pametnejši od njih, jim bomo razlagali ponovno jeseni.
hribi |  25 .07. 2023 ob  05: 29
Za ostale ne vem, za Bržan zagotovo lahko trdim, da med njegovo prisotnostjo alin odsotnostjo ni prav nobene razlike. Ne vem ali smo lahko srečni ker ne zapravlja veliko našega denarja po svetu ali pa morda je že njegova plača previsoka glede na njegovo aktivnost.