POLETNA NOČ PRVIČ V PORTOROŽU: Gala večer biserov iz zakladnice slovenske zabavne glasbe

Piran

V amfiteatru Avditorija Portorož bo drevi gala koncert slovenskih popevk Poletna noč. Tradicionalna prireditev obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe. Ob Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla se bodo predstavili izjemni vokalni solisti, napovedujejo v Avditoriju Portorož.

Nastopile bodo Nuša Derenda, Nina Strnad in Saša Lešnjek, posebna gosta večera pa bosta legendarna interpreta slovenske popevke Elda Viler in Oto Pestner.

Med koncertom se bodo sprehodili skozi bogato zgodovino slovenske zabavne glasbe, s katero je že sedem desetletij najtesneje povezan ravno radijski plesni orkester, današnji Big band RTV Slovenija.

Kot so še spomnili v Avditoriju Portorož, ki prireditev organizira skupaj z Gledališčem Koper, je RTV Slovenija poletno prireditev Poletna noč prvič organizirala na pobudo Jureta Robežnika kot posvetilo Majdi Sepe ob njeni smrti, nadaljevala pa s spominom na obletnice velikih imen slovenske popevke - skladateljev, tekstopiscev in pevcev. Tradicionalna prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe, bo letos prvič potekala v Portorožu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija