POL METRA SNEGA PREKRILO BOVEC: Ponoči reševali zdrse tovornjakov, veter ustvarjal zamete

Slovenija

Na Severnem Primorskem je v sredo popoldan in ponoči zapadlo več snega, na Idrijsko-Cerkljanskem okrog 30 centimetrov, na Bovškem in Oblakovem vrhu pa med 40 in 50 centimetrov, je povedal vodja vzdrževanja v družbi Kolektor CPG Vanči Premrl. Ceste so plužili in posipali, kljub temu pa je prišlo do nekaj zdrsov tovornih vozil.

Fotografiji sta simbolični.

Še dodatno so s prometno signalizacijo zaprli določene odseke cest za tovorna vozila, kjer so pričakovali morebitne težave. Vendar je do njih prihajalo, ker vsi vozniki ne spoštujejo omejitev. Tako so v nočnem času reševali tovornjake po zdrsih v Rebernicah in v bližini Črnega vrha nad Idrijo.

Preko noči je imela družba Kolektor CPG na cestah vso razpoložljivo mehanizacijo, ceste je plužilo in posipalo okrog 80 zaposlenih, je še povedal Premrl.

Že v sredo popoldan in zvečer pa so preventivno posipali tiste ceste, kjer so pričakovali morebitne težave zaradi ledu. Največ dela so imeli na območjih, kjer je veter ustvarjal zamete. Tako so preprečili morebitne težave na cestah na območju Goriških Brd, Goriškega Krasa in Zgornje Vipavske doline.

Na Severnoprimorskem trenutno ne sneži več, zato zaposleni pri Kolektor CPG sedaj širijo splužene dele cest in manj prometne odseke cest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija