POKRAJINSKI MUZEJ VABI MAJHNE IN VELIKE OTROKE: Oglejte si igre naših mladosti! (FOTO)

Koper

Tri, štiri, zdaj! Vsaka generacija ima za "svoje" nekatere igrače in igre, ki jih prejšnja ali kasnejša ne poznata. Se vi še spominjate vaše najljubše igrače?

Na gostujoči dopolnjeni razstavi Goriškega in Notranjskega muzeja lahko starši in otroci drug drugega popeljete v čarobni svet igrač.

Ogledate si lahko doma izdelane igrače, tiste, ki so stare 50 in več let, ter vrsto namiznih iger ali se preizkusite v stari videoigri. Videli boste igrače, s katerimi so se večinoma igrali fantje, igrače, ki so jih imela predvsem dekleta, ter tiste, ki so bile namenjene vsem otrokom.

Razstava je bila dopolnjena z igračami podjetja Mehanotehnika ter zbirko igrač zbirateljev Janeza in Marije Janežič.

V posebni vitrini si lahko preberete kratke pripovedi igrač in izveste njihove zgodbe, nekatere pa boste lahko odkrivali še s pomočjo otipa. Del igrač je namreč namenjen tudi slepim in slabovidnim osebam.

Nostalgiki se lahko preizkusite v več kot 40 let stari videoigri. Razstavo dopolnjuje še video predstavitev izbora iger na prostem, v kateri se izjave prelivajo v demonstracije nekaterih iger.

Razstavo so zasnovali David Kožuh, Tanja Milharčič in Tina Poljšak, obiščete jo lahko v Muzejski galeriji na Kidričevi ulici 23a, na ogled pa bo do nedelje 28. 11. 2021.