POKRAJINSKI MUZEJ KOPER TO SOBOTO PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA: Decembrska družinska delavnica Krašenje blaga

Koper

Pokrajinski muzej Koper v soboto, 19. decembra, ponovno odpira svoja vrata. A kljub temu bodo delavnice za otroke še vedno virtualne. Ne zamudite sobotnega dopoldanskega ustvarjanja za vso družino. Ob 11.30 se bo pričela delavnica Krašenje blaga.

Družinsko ustvarjalno dopoldne bo potekalo v prostorih na Gramscijevem trgu, kjer je predstavljena tudi Etnološka zbirka. Otroci bodo spoznali, kako so si nekoč polepšali blago in kako si ga lahko še danes. S pomočjo skritih zanimivosti, ki jih bodo našli v muzejski zbirki, se bodo preizkusili v krašenju prtička, s katerim bo domača praznična miza še lepša.

Za ustvarjanje otroci potrebujejo prtiček, kos blaga ali kuhinjsko krpo, tempera barve, paleto ali krožnik, belo tekoče (akrilno) lepilo, bleščice (po želji), lonček z vodo, čopiče, krpico za brisanje čopiča in časopisni papir.

Delavnica je brezplačna. Nanjo tudi ni potrebna predhodna prijava.

Delavnico, ki bo potekala med 11.30 in 12.30, bosta vodili kustosinji Tanja Milharčič in Tina Novak Pucer. Za več informacij pišite na elektronski naslov tanja.milharcic@pokrajinskimuzejkoper.si.

Dostop do srečanja: https://us02web.zoom.us/j/3864023373 pwd=hKseQOk2u4oW425gZPEYvEgfL_I

- Meeting ID: 386 402 3373

- Passcode: 1911