POKRAJINSKI MUZEJ KOPER PONOVNO VABI NA OBISK: Vse zbirke si lahko ogledate brezplačno!

Koper

Pokrajinski muzej Koper spet odpira svoja vrata, in sicer od sobote, 23. januarja. Do nadaljnjega velja brezplačen vstop v vse enote muzeja in urnik med 9. in 17. uro.

Pokrajinski muzej Koper spet odpira svoja vrata obiskovalcem, in sicer že od sobote, 23. januarja, dalje. Obisk je možen le posamično oziroma za manjše skupine iz istega gospodinjstva. Še naprej veljajo vsi preventivni covid ukrepi: obvezno razkuževanje rok, dosledno in pravilno nošenje maske, medosebna razdalja.

"Želimo si ljudem ponuditi nekaj normalnosti in veselja, kar upamo, da jim bo muzej s svojo bogato kulturno dediščino lahko omogočil," pravi direktor Luka Juri, ki se je odločil uvesti, do nadaljnjega, brezplačen vstop po vseh zbirkah. "Sedaj, ko ne moremo veliko potovati, imamo priložnost spet obiskati domači muzej, saj ga mnogi izmed nas niso videli od kadar so tu bili s šolo, mi pa želimo ljudi v to spodbuditi z uvedbo brezplačnega vstopa," še dodaja direktor.

Od sobote dalje bodo po rednem razporedu tako odprte vse zbirke, in sicer v palači Belgramoni Tacco na Kidričevi 19, v Muzejski galeriji na Kidričevi 23a in v etnološki zbirki, ki se nahaja v beneško-gotski hiši na Gramscijevem trgu 4/5.

Med posebnosti tega obdobja sodi zagotovo druga razstava iz ciklusa Koper-Capodistria1500, ki s panoji in predmeti iz tistega časa pripoveduje o koprskih osebnostih v obdobju od konca Benetk do 2. svetovne vojne, torej vladavine Francije, Avstrije, Avstro-Ogrske in Kraljevine Italije.