POKLUKAR O SPREMEMBAH GLEDE UKREPOV: "Govorili bomo o prilagajanju, ne ukinjanju"

Slovenija

Širša zdravstvena stroka in vladna stran bosta v torek na Brdu pri Kranju razpravljali o prilagoditvah epidemioloških ukrepov, je ob robu vladnega obiska v primorsko-notranjski regiji napovedal zdravstveni minister Janez Poklukar. Dejal je, da bodo govorili o prilagajanju, ne ukinjanju ukrepov, saj se lahko epidemiološka slika spet poslabša.

Kot je poudaril minister, bo novi koronavirus med nami tudi v bodoče, z njim pa bomo tako morali živeti.

"Vsi ukrepi bodo verjetno občasno dvosmerni," je napovedal. To pomeni, da jih bo v določenih obdobjih v veljavi manj, v primeru mutacije koronavirusa ali spremenjenih klimatskih pogojev jeseni in pozimi, pa bo treba ponovno razmisliti o uvedbi kakšnega ukrepa, je pojasnil.

O konkretnih ukrepih, ki bi lahko bili obravnavani v torek, ni želel govoriti. "Prezgodaj je, da bi o tem govoril jaz, to mora povedati stroka," je pojasnil.

Vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar je za STA danes sicer potrdila, da sproščanja epidemioloških ukrepov bodo, ni pa še odločeno katerih in kdaj. Po četrtkovem poročanju Radia Slovenija bi do prvih sproščanj lahko prišlo v trgovinski dejavnosti.

Na posvetu bodo po besedah Poklukarja poleg članov strokovne skupine prisotni še epidemiologi, mikrobiologi, infektologi, predstavniki bolnišnic in zdravstvenih domov, družinski zdravniki, pediatri in drugi strokovnjaki, ki so v času epidemije covida-19 pomagali z nasveti in usmeritvami.

Kot je napovedal, se bodo na posvetu dogovorili tudi o pogojih, pod katerimi bodo ponovno vzpostavili sistem zdravstvene preventive, ki jo je epidemija ohromila na številnih področjih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .02. 2022 ob  07: 48
si štamplira, ko gre v službo tale minister za privatizacijo zdravstva....bo kdaj odgovarjal za smrt dekleta.....