POKAL SLOVENIJE V ROKAH KOPRČANOV! Do lovorike prišli brez težav, nasprotnike povsem nadigrali (FOTO)

Koper

Ekipa Vaterpolo društva Koper Primorska je sinoči osvojila pokal Slovenije, potem ko je v finalu v novem koprskem olimpijskem bazenu premagala Kamnik s 14:5 (6:1, 3:0, 0:0, 5:4).

Koprski vaterpolisti, med katerimi je veliko študentov Univerze na Primorskem, so po koncu finala več kot zasluženo dvignili v zrak zmagovalni pehar.

Koprski vaterpolisti so brez težav prišli do prve lovorike po preoblikovanju kluba, ki se v letošnji sezoni okrepljen s številnimi tujci vnovič preizkuša v jadranski ligi. Od prve minute finala so vaterpolisti z Obale pokazali svojo kakovost, povsem nadigrali nasprotnike in sredi druge četrtine že vodili z 9:1. Tekma je bila tedaj že odločena, zato je zbranost napadalcev v tretji četrtini precej popustila, v zadnjem delu igre pa so gledalci videli pravi ognjemet zadetkov, kot se za finale spodobi.

Že pred tem so Koprčani v polfinalu izločili rekorderje po številu naslovov kranjski Triglav, zelo močan pa je v novi sezoni tudi Kamnik, kamor so se vrnili številni domači igralci in na ta način so Kamničani izločili Ljubljano.

"Zaradi premora v Jadranski ligi smo se lahko osredotočili izključno na to tekmo in se pripravili na nasprotnika. Od začetka smo stopili na plin, igrali s polno paro in zasluženo zmagali," je povedal VD Koper Primorska Rok Crnica, ki je kljub poškodbi kot pravi kapetan stisnil zobe, da bi pomagal moštvu. 

"Startali smo zelo dobro in potem je bilo vse lahko. Diktirali smo ritem in na koncu le dočakali, da smo po dolgem času osvojili kakšno trofejo. Delamo lepo po načrtih. V Jadranski ligi se nam je res doma pripetil en kiks, a bomo to že nadoknadili nekje v gosteh, potem pa nas čaka domače prvenstvo in boj za naslov državnega prvaka," pa je bil po koncu finala zadovoljen predsednik Vaterpolo društva Koper Primorska Dušan Lončarević.    

Pokal Slovenije je Koprčanom izročil predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije Boštjan Tušar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija