Pojeduh v gostilni Gordia v Kolombanu

Kulinarika

Ob jesenskih popoldnevih radi poiščemo še tiste zadnje tople žarke sonca, ki nas ogrejejo, napolnijo z energijo in dobro voljo. Ko sonce zaide, pa se prileže dobra večerja. Vse omenjeno lahko občutite in okusite v gostilni Gordia v Kolombanu, kjer si boste oči napasli ob dih jemajočem pogledu na slovensko morje in uživali v kreativni istrski kuhinji.

Terasa gostilne Gordia

Gordia je ena izmed redkih gostiln v slovenski Istri, ki ob odlično pripravljenih jedeh ponuja tudi široko paleto vin lastne pridelave. Kulinarične dobrote nastajajo predvsem na osnovi sveže ulovljenih morskih sadežev, ob pravi sezoni pa izbiro obogatijo še s tartufi, šparglji in drugimi pridelki iz slovenske, pa tudi hrvaške Istre.  Kot je dejal Andrej Cep, mladi vinar, kuhar in lastnik gostilne, večino krožnikov ustvari kot abinacijo k svojim vinom.

Andrej Cep z bodočo ženo Tino

Vrata gostilne Gordia so odprta od srede do nedelje, med 12. in 15. uro za kosila ter med 18.00 in 21.30 za večerje. Moči za novo peterico delovnih dni nabirajo ob ponedeljkih in torkih. Ob predhodnem naročilu lahko pogostijo največ 20 obiskovalcev.

Priporočajo svoj degustacijski meni, ki zajema sedem sezonsko pripravljenih jedi in pet kozarcev različnih vin.

Karameliziran škamp v sezamovi skorjici na podlagi karamelizirane breskve z ocvrtim češnjevcem in bazilikinim listom

Na petkov večer v prvi polovici septembra se je Pojeduh pustil razvajati z naslednjimi dobrotami:

-        pozdrav iz kuhinje: skuta s sušenimi paradižniki,

-        marinirani sardoni v limoni s kandirano grenivko,

-        terrina iz majhnih pokrovač z avokadom, pinjolami, pistacijo in timijanom,

-        karameliziran škamp v sezamovi skorjici na podlagi karamelizirane breskve z ocvrtim češnjevcem in bazilikinim listom,

-        polnjeni ravioli s sušenim paradižnikom in mascarponejem z  omako iz morske bogomoljke (kanoče),

-        figov semifreddo,

-        file piranskega brancina s suhim sadjem in grahovim pirejem + tagliata hobotnice, s črnim poletnim tartufom in suhimi slivami,

-        domači figovi čokolatini,

-        razstavljen tiramisu s kandiranim sadjem + mousse bele čokolade z domačim borovničevim džemom.

Andrej nataka rdečo nedegoržirano penino Gordia letnik 2009

Kaj smo pili?

-        Bela nedegoržirana penina Gordia letnik 2009,

-        rdeča nedegoržirana penina Gordia letnik 2009,

-        malvazija Gordia letnik 2009,

-        cabernet sauvignon Gordia letnik 2008,

-        sladka malvazija Damigiana Gordia letnik 2011.

Za sezonski degustacijski meni z vključenimi vini boste v denarnico morali seči po 55 evrov na osebo.

Preverjeno priporočamo: marinirane sardone v limoni s kandirano grenivko // polnjene raviole s sušenim paradižnikom in mascarponejem z omako iz morske bogomoljke (kanoče) // file piranskega brancina s suhim sadjem in grahovim pirejem + tagliata hobotnice, s črnim poletnim tartufom in suhimi slivami // razstavljen tiramisu s kandiranim sadjem // domač izbor vin.

Gostilna Gordia:

N: Kolomban 13, 6280 Ankaran

E: cepandrej@hotmail.com

T: +386(0)5-6513-085

M: +386(0)41-806-645

W: www.gordia.si

Deli novico:

gurman |  31 .01. 2013 ob  09: 27
Bili v Gordiji, razočarani na celi črti...odsvetujem...tudi ljubiteljem slow fooda
lana |  05 .10. 2012 ob  17: 18
Odlično!