POJAVILA SE JE PETICIJA PROTI ODSTRELU MEDVEDOV IN VOLKOV: Podpisalo jo je že več tisoč ljudi

Slovenija

Po tem, ko so poslanci prejšnji četrtek potrdili predlog interventnega zakona, ki predvideva odvzem 200 medvedov in 11 volkov iz narave, je to sprožilo veliko neodobravanja v javnosti. Pojavila se je celo spletna peticija proti interventnemu zakonu, ki jo je do zdaj podpisalo že več kot 9300 ljudi. "Podpišite peticijo, ker imajo vse živali pravico do življenja. Delite jo in osveščajte!" je navedla avtorica peticije.

"Dvestotim medvedom in enajstim volkovom bo odvzeto edino, kar imajo, to je njihovo življenje. Živali ne uničujejo našega planeta, ljudje smo tisti, ki uničujemo. Ljudje smo vdrli na njihova ozemlja, jim pred nos potisnili uboge živali, ki jih gojimo zato, da bi zadostili abnormalnim potrebam človeštva po mesu," je zapisano v besedilu peticije.

Poslanci so interventni zakon potrdili z 62 glasovi za in 9 glasovi proti. Podprle so ga vse poslanske skupine, razen Levice in SNS. Državni sekretar na okoljskem ministrstvu Marko Maver je dejal, da je do interventnega zakona prišlo zato, ker se je v zadnjem času kljub ukrepom ministrstva in agencije za okolje stopnjevala zaskrbljenost ljudi. Z zakonom želijo čim prej uravnati populaciji medveda in volka, ki sta v ugodnem varstvenem stanju.

Tako pogostost škod kot srečanj zveri z ljudmi se je v lanskem letu podvojilo v primerjavi s predhodnim obdobjem. Odstrel želijo prednostno izvršiti v okolici naselij in na območjih, kjer je velika pogostost škod. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  26 .06. 2019 ob  16: 33
Podpisniki peticije naj gredo v gozdove in se z zvermi dogovorijo o njihovi morebitni preselitvi.
Tiramola  |  26 .06. 2019 ob  15: 59
Predlog državi, ki je lastnica divjih zveri. Kar velja za mesto mora veljati tudi za podeželja. Zveri na vrvico, nagobcnik in redno pobiranje kakcev. Vrečko odložite doma v vašo črno posodo.... Policaj in občinski redarji naj se cepijo proti klopom. Kmetje ne bo šlo brez velikih tožb. Vsaj za sto krat se mora odškodnina povečati. Država pričakujem, da bo spoštovala in redno kontrolirala, da imajo vse zveri nagobcnik.....
Jernej |  26 .06. 2019 ob  14: 21
-3
Poleg peticije predlagam, da proti vsem poslancem, ki so glasovali za takšen genociden zakon vložimo tožbe!!!
????????????????????