POJASNJENI VLOMI NA OBMOČJU PIRANA IN KOPRA: Na delu naj bi bil Srb, ki se je predstavljal z dokumenti Hrvata

Kronika

Koprski kriminalisti so že sredi avgusta v Kopru identificirali moškega, ki se je predstavljal z lažnimi osebnimi podatki. Izkazalo se je, da gre za 37-letnega Srba, ki ima prepoved vstopa v schengensko območje. So pa policisti ugotovili, da je ravno on osumljenec za številne velike tatvine oziroma vlome v stanovanja na območju Kopra v začetku lanskega leta.

Fotografija je simbolična.

Moškemu so odvzeli prostost. Pri sebi je imel ponarejeno osebno izkaznico, s katero se je predstavljal kot hrvaški državljan. Policisti so v prostorih, kjer je dlje časa bival neprijavljen, opravili hišno preiskavo. Našli so več različnih parov čevljev, elektronske naprave, orodje in predmete, za katere sumijo, da so bili ukradeni. S kazensko ovadbo so ga izročili preiskovalnemu sodniku koprskega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Forenzične preiskave so v tem času pokazale, da je več vlomov v stanovanjske hiše zakrivil tudi to poletje tako, da je z različnimi orodji vlomil skozi vrata ali okna. Pokradel je večinoma nakit, ročne ure in denar.

Do sedaj je 37-letnik osumljen pet vlomov in tatvin. Dvakrat je vlomil januarja lani na območju Kopra, trikrat pa julija in avgusta letos na območju Pirana in Kopra. Policisti sumijo, da je bilo vlomov še več.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija