POGREŠANEGA 39-LETNIKA NAŠLI MRTVEGA: "Ne tvegajte, počakajte na boljše razmere!" (FOTO)

Kronika

S pomočjo policijskega helikopterja so policisti in gorski reševalci danes na območju Grintovca našli 39-letnega planinca, ki so ga pogrešali od petka. Ponesrečeni planinec, ki so ga mrtvega našli na zaledenelem območju, je bil ustrezno opremljen. Policisti pa so ob tem znova opozorili na zelo nevarne razmere v gorah.

Pogrešanega planinca z območja Dolenjske so policisti in reševalci iskali vse od sobote. V današnji iskani akciji policije in kranjskih gorskih reševalcev so si pomagali tudi z brezpilotnimi zrakoplovi in policijskim helikopterjem. Na ta način so pregledovali neprehodno in zelo strmo območje Grdega grabna na Grintovcu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je planinca pri dopoldanskem pregledu terena na višini okoli 1600 metrov našel policijski helikopter. Tudi današnje aktivnosti reševalcev pa je zelo ovirala megla. Na kraju, kjer so našli pokojnega, je bil tudi zaledenel sneg, okoliščine pa kažejo, da se mu je pripetila nesreča.

Planinec, ki je bil v gorah sam, je bil sicer ustrezno opremljen. Na Policijski upravi Kranj ob tem znova opozarjajo na veliko nevarnost v gorah in na, kot so izpostavili, izjemno in zelo nerazumno tveganje, ki ga v teh dneh z gibanjem v visokogorju sprejemajo posamezni bolj ali manj izkušeni planinci. "Ne tvegajte, počakajte na bolj ugodne razmere, ker so trenutne daleč od tega," pozivajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija