POGREBNA SLUŽBA MARJETICE KOPER: "Opažamo le manjše povečanje pogrebov"

Koper

Kakšne so razmere in kako se s povečanim številom smrtnih primerov v času epidemije soočajo pri pogrebni službi Komunale Izola, smo že poročali. Pogrebna služba pri Marjetici Koper naj bi v zadnjem mesecu dni samo od Splošne bolnišnice Izola ter domov za upokojence v Gažonu, Olmu in na Markovcu prevzela 80 pokojnikov, nas je obvestil bralec. Zaposleni na tem oddelku naj bi bili preobremenjeni in naj bi nujno potrebovali dodatno delovno silo. Navedbe smo preverili pri Marjetici Koper.

V zadnjem mesecu dni naj bi pogrebna služba Marjetice Koper opravila 50 pogrebov. Na oddelku naj bi delalo sedem zaposlenih, ki naj bi bili zaradi povečanega števila smrtnih primerov preobremenjeni, pravi bralec. Največ pogrebov naj bi sicer imeli vsako leto januarja in februarja, ko se število smrtnih primerov poveča že brez epidemije. Potrebovali naj bi še vsaj tri do štiri dodatne zaposlene, še dodaja bralec.

Na Marjetico Koper smo zato vprašali, za koliko se je pri njih v času epidemije povečalo število smrtnih primerov, v katerih mesecih v letu ima pogrebna služba največ dela, koliko zaposlenih imajo na tem oddelku in ali nameravajo dodatno zaposlovati.

"Opažamo le manjše povečanje pogrebov v primerjavi s prejšnjimi leti. Običajno se gibamo med 520 in 550 pogrebi. Tako bo tudi to leto. Večina pogrebov je žarnega tipa. Vseh 12 zaposlenih na tem oddelku uspešno izpeljuje pogrebne dejavnosti," so odgovorili pri Marjetici Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija